Knäpp i hEla huvet…

På riktigt… jag andas, jag räknar till minst åtta (som jag läst att man skall göra), jag startar om convertern för fjärde gången på några ynka timmar… jag andas ytligt, snabbt och känner hur hela julefriden försvinner i en puff!

Står och stirrar, frustar och viker upp telefonen och ringer mina kompisar på Riksnet! Har förmodligen pratat med alla sedan det där förödande strömavbrottet i början av december.

Jodå, dom kan se att mitt internet slår på och av och än en gång läggs en ”prio” på mitt ärende. Jag förklarar att jag blir knäpp i hela huvet och att detta måste åtgärdas.

Glöm att streama Fröken Frimans krig, i stället blir det Olof Wretlings vinterprat som jag lyssnar på via mitt svårt ansträngda 4G mobilsurf på telefonen.

Konstaterar att tillochmed i stugan, i skogen, har sonen haft stabilare internet via mobilbredbands router från Telia -Jag borde banne mig be att få låna hem det. Till min bostad, där fast uppkoppling ingår i månadsavgifter.

Det är ett ilsket skämt. Det är fientligt och jag börjar känna mig sjukt less på detta så kallade ”Spökproblem” -Vad menas? Läge att ringa ”Det okända”?!

Jag säger som Leif Öhman i Nordic Hillbilles ”Men gud förbannat”

Jag åker och köper garn, det sägs ju sänka blodtrycket!

//a

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Spökfel är förbaskat jobbiga att felsöka. Vet inte vad Riksnet har gjort för åtgärder, men när funktionen kommer och går som i detta fallet så brukar det ibland bero på strömproblem eller problem med ansluten utrustning eller elektronikproblem eller att förbindelsen inte är 100-procentig.

  Har löst ett par problem med bättre strömadaptrar. De moderna switchade (lätta) verkar mer känsligare än de gamla järnkärne-transformatorerna (tunga). Så om du har en passande gammaldags, prova med den. Obs! Spänning och polaritet måste vara exakt rätt och amperetalet gärna högre. Det brukar vara en symbol tryckt på som visar om + eller- är i mitten av kontakten.

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Tyvärr äger inte JAG convertern utan det är brf som är ansvarig! Jag har ny utrustning inne men vad som finns i IT-skrubben ute på gården vet jag inte! Jag blir bara tokig -Skulle kunna hetsäta ett kilo ostkrokar men virkar istället OCH flyr hemmet! //a

   • Anders

    Det låter som om du är nära ett nervsammanbrott 🙂 Ehh, nätverkssammanbrott menar jag 😉

    Har inte Riksnet gjort något i IT-skrubben ännu? Om inte dina grannar har samma problem som du så borde det vara enklare att ringa in problemet då.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

     Baaaaara jag som har problem! Tekniker har ju varit här flera gånger MEN tydligen droppar det paket, spökproblem och nu senast att självaste internet slår av och på ”någonstans” i någon låda utanför bostaden! Fattar noll men nervsammanbrott är milt uttryckt! Har typ ryckningar i ögat så fort någon ber mig göra något som kräver internet… //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.