Midsommarnattsmardröm…

Vilken natt säger jag….

Jag lever med en tonåring som har sommarlov i en lya på 79 kvm. Å nu är det så här att jag snarkar och jag blir fan tokig på det! Avskyr människor som snarkar och STÖR. Därför har jag min jättefluffiga säng bakom stängda frikking dörrar. Å tydligen puffar jag även om jag så ligger på mage, sidan, uppochner!!!!!!

Å jag är trött och vill sova när jag skall sova, för jag ÄR skalman.

Nu är det dock så att somliga har väldigt svårt att sova pga ljuset, så somliga håller MiG vaken -Inte genom snarkningar men genom ljudöcker, vattendrickning och suckar…. genom väggar och dörrar. För lyan är lyhörd, varje litet ljud blir som en slagborr om natten när allt annat är tyst!

I natt har det varit åska, för att använda väder som metafor. Jag har legat halvdöd och halvsovandes och varit förtvivlat trött, och så fort jag hållit på somna har jag väckts av någon som vrålar för att påtala att jag snarkar…. WTF?!??!!? Sedan har jag gormat och kommenderat tystnad från alla apparater. Så har han vrålat, jag har vrålat och så har det varit som en gormande korseld över vår lilla hall.

Jag blir liksom galen! Å samtidigt blir jag full i skratt över komiken i det hela…. det är strid om att få sova

Så just nu kör jag alla maskiner som går här hemma, men det verkar inte bekomma den där ynglingen som ligger och sover gott. Jag skulle lätt kunna lägga mig och sova tills imorgon men jag har inte lust att göra det.

Det är midsommarafton utan krav. Det är ljuset jag älskar mest med denna tid. Nu skall jag vattna min mynta, ta en kopp kaffe och försöka få ordning på frisyren efter denna stormiga natt!

Det blir inga blommor under kudden här, däremot öronproppar till oss båda -Nu är det färdig jiddrat nattetid…. morsan e trött 😀

Glad midsommar till er alla, var kloka i midsommarnatten!

//a

6 kommentarer

  1. Magdalena

    Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst.

    Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Du råkar inte har något bra tips på sköna öronproppar att sova med?

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Jag har testat många men jag har hört många säga att dom som är som silikonklumpar, dvs dom man inte trycker in utan lägger som ett lock för örongångarna skall vara absolut bäst att sova med! Måste testa själv faktiskt! //a

  2. Magdalena

    Tack för tipset på öronproppar. Nu har jag testat det. Det var verkligen helt underbara. De stänger verkligen ute störande ljud riktigt effektivt samtidigt som de sitter riktigt skönt i öronen. Ska halt klart fortsätta sova med de formbara silikonpropparna. Testa dem med om du inte har gjort det redan. Helt klart de skönaste öronpropparna jag har testat. När jag köpte öronpropparna såg jag att det står på förpackningen att de också är bra mot vattten. Brukar inte simma med öronproppar men tänkte jag kan väl testa det. Var riktigt skönt. Man slapp få öronen fyllda med vatten som inte vill komma ut oavsett hur man försöket efter simträningen. Blir öronproppar för mig när jag tränar simning hädanefter. Så skönt var det att slippa vatten i öronen.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Men åhhh tack för feedback -Å intressant att dom fungerar i vatten också! Tycker det är obehagligt med vatten i öronen. Skall kvista in och köpa när jag är på affären nästa gång 🙂 Tack igen! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.