Omgiven av idioter…

Jag lyssnar på boken Omgiven av idioter av Thomas Erikson. Jag har länge varit nyfiken på mer ingående beskrivningar och mera kunskap om dom fyra olika personlighetstyperna.

Jag har redan räknat ut att min yttre personlighet är GUL -Kreativ, impulsiv, social, glad men jag har ju insett att jag jag har någon annan kulör eftersom jag privat är en helt annan -Yes, vi snackar Dr Jekyll & Mr Hyde!

I alla fall satt jag och lyssnade och så kom boken fram till den Blåa typen -Den tråkiga, analytiska, buttra melankolikern. Jag började fnissa för jag tyckte en del grejer stämde in på min far (var nog mest det där om ingenjör). Jag riktigt nickade och hum:ade och tänkte ”-Yep, pappsen!

Så kom exemplet om ”att montera Ikea-möbler” -Då började jag dra åt mig öronen eftersom det är JAG som räknar igenom skruvar, spikar och alltid börjar lusläsa manualen (å då ryker jag ihop med farsan eftersom han rycker och rafsar runt och tycker att alla borde begripa hur det skall snos ihop!).

Det andra exemplet handlade om bilkörning -Den blå kör 40 om det är 40 oavsett om det är en bilfri autobahn för man följer reglerna!

Näej, blå och trälig det kan icket vara min andra färg!

Skakade av mig det hela och så här på kvällskvisten, mitt i febern och snörvlet så var måttet rågat!

Jag har en tv-bänk med 4 dörrar, tanken är att mattan skall ligga centrerat mittemot dessa dörrar, sedan ska bordet stå mitt på mattan och på väggen mittemot tv:n ska en stor tavla sättas upp! Jag fick nog av att se mattan ligga fel och att det liksom kändes skevt!

När jag låg där och kröp runt golvet med tummstock, märktejt, pennor och vattenpass insåg jag att -Banne mig, det är JAG som är blå!

Vi säger väl så för nu är golvet, mattan och liten märkt vart allt skall ligga!

Anna-dagen blev faktiskt firad -Jag kan pensionera 80-tals matberedaren OCH mixern…

…jag ska bara läsa manualen först!

//a

4 kommentarer

 1. Anders

  Nej, nej, det är fegt att läsa manualen 😉 Släng den över axeln!

  PS: Tur att människor är olika, vad tråkigt det skulle bli annars.

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Om man inte läser manualen kan det juh gå sönder 🙂 Ja det är just det som är älskvärt med varje person -Att hen är den hen är! Rolig intressant bok i allafall! //a

 2. Arletta Ellington

  Den här boken – det låter som att du rekommenderar den. Då gjorde jag kanske rätt som tog med den i mitt reklaminlägg för Storytel på bloggen häromdan. Hur som helst, bor man som jag ensam i en stuga på landet, så hittar man alltid ett sätt att kommunicera med dem som råkar komma förbi. Idioter eller ej – alltid välkommet med en pratstund ute på vedbacken eller vid postlådan.
  Ellington

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Japp helt klart värd att lyssnas på! Ännu bättre var det att Tarzan hade ”Omgiven av psykopater” så jag fortsätter! Avundas ditt boende, njut av naturen! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.