Förlåtelsen…

Jag lyssnar på Kent och deras låt ”Förlåtelsen” (Då som nu för alltid). Joakim Berg har en förmåga att skriva poesi som träffar utan att man riktigt förstår.

I alla fall… Förlåtelse

Finns förlåtelse?

En viking förlåter inte. Men jag förlåter. Jag är ljus, jag är stark och jag accepterar det jag upplevt. Det ursäktar inte, det handlar inte om att glömma, gömma, trycka undan… utan att stå med rak rygg -Ja, detta hände. Jag tror inte på hämd, hat och vrede utan jag tror på kärleken och friheten. Jag tror på att min sorg, min glädje, min smärta, mina ärr och mina erfarenheter kommer göra mig större. För jag tror.

Jag har inte förlorat hoppet, utan det lever som en liten trumma i mitt bröst. Jag ser glimtar av framtiden. Jag vet att det blir bra. Jag vet att mina ord kommer nå fram och bli hörda. Min erfarenhet kan hjälpa någon annan. Jag vet att jag har alla resurser i mig själv för att skapa ur mörkret. På samma sätt som jag skapade PSC Sverige kommer jag göra något av allt detta. Jag har till exempel blivit erbjuden att göra ett helt eget poddavsnitt. Jag kan inte idag, men snart, snart vet jag vad jag vill säga.

För jag är fri, jag kan inte förändra det som varit utan enbart acceptera. Jag finner ingen styrka i att stå som ett offer och jag tar inget ansvar för våldet.

Jag vill framtiden, jag vill nuet. Jag vill livet.

Jag är inte rädd för ensamheten för ensamheten är ”mitt hemland”. Jag är en annorlunda själ och jag är så tacksam att min vilda ängel vaknat! Allt det där som är JAG!

 

Till Dig,

Med all min kärlek -Jag förlåter dig

 

Med dessa rader återgår jag till mitt hysteriska virkande ( som ersatt chipskäkandet!)

//a

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Caanita

  ” Det handlar inte om att glömma, gömma eller trycka undan”, ja, så tänker jag också.
  Men måste man förlåta för att kunna gå vidare?
  Kanske ligger inte förmågan att se framåt i förlåtelsen?
  Sår läker, minnen bleknar och ärren som börjar minska blir ett tecken på att läkningen är en process som kan ta lång tid, men också stärker, trots utebliven förlåtelse.
  Friheten, framtiden, nuet och livet, låt inte någon/ något ta ifrån dig detta!

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Jag tror inte att förlåtelse är något magiskt, jag tror det (för mig) handlar om frihet. Släppa taget. Stå i nuet. Att ha nått en punkt i bearbetningen. Jag är ingen filosof eller psykolog, bara skönt att nå den känslan i sitt inre. //a

 2. Marja Granqvist

  Du är redan så stark och formulerar det så bra. Förlåtelse är en frigörelse… för dig själv. Det du känner är sant och kan inte ifrågasättas av någon annan. Ta styrka av din vilda ängel och kriga vidare in i framtiden! Det kommer bli bra. Kramar!

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Ja, det är en process för ens egen frihet å frigörelse! Tack för dina ord. Kram //a

 3. grandmother

  Att kunna förlåta är stort! Det ger dig makten tillbaka över ditt eget liv. Visserligen är kampen inte helt över, men det betyder att du inte låter någon annans missgärningar ta över ditt liv. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.