Koriander -Kökets parkslide!

Det blev ingen hjälm idag men en skurhink, slev och visp!

För en tid sedan stod jag och skulle laga middag, tills jag konstaterade att jag saknade den heta curryn. I mitt skåp fanns peppar, salt, kanel och…. koriander.

Det är så fullständigt obegripligt att jag inte ens förstår vart den kommer ifrån -Koriandern alltså.

Jag skrev ett inlägg på Instagram om saken, att koriander är den där kryddan som man antingen gillar eller så gillar man den inte. Personligen tycker jag att den smakar tvål. Det är inte dåligt, det är bara en väldigt annorlunda smak. Koriander är kökets parkslide. Den är sjukligt invasiv! Bevisligen. Därför har jag köpt kryddor i stort sett varje dag för att bygga upp mitt lilla lager. Idag köpte jag chiliflakes, för att sedan konstatera vid matlagning att jag saknade såväl oregano som basilika.

Sonen kom och hjälpte mig i köket och tog över kokandet och kryddandet, blev riktigt bra utan örterna men vi konstaterade båda att där hade det verkligen gjort susen med lite grönt. Men det gröna som fanns tillgängligt var mynta och det var inte ett alternativ.

Det är riktigt roligt att laga mat tillsammans och testa sig fram.

Kan ju även passa på att avlägga rapport att ytterligare tavlor flugit ner från väggen. Nu blir det betongkrokar. Det är färdigjiddrat!

//a

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.