Tvättstugan…

Tvättstugan brukar vara ett ämne som triggar människor. Det talas om tvätt som lämnats kvar, om luddfilter som aldrig rengörs och snodda tvättider och om lappar som kokar över av ilska.

Oavsett om man har en egen tvättstuga i sitt hem eller om man har en gemensam så kan tvättstugan väcka känslor.

Egna tvättstugor kan blir en station där berg byggs upp av drivor med tvätt, där madrasser nerkissade av diverse djur får ligga och vänta på att ”någon” skall ta hand om den (vilket aldrig händer utan madrassen åker efter år av att man klivit över den till soptippen)! Bland drivorna av skitig tvätt kan även sällan skådade imponerande massor av ren tvätt samlas i någon form. Kan ligga på ett bord, i korgar etc. Strumpor som aldrig kommer hitta sin kompis blandas med gardin, som blandas med en kalsong full med hål och en handduk som är missfärgad av hårfärgningsmedel. Det kan också krypa stora spindlar i tvättstugan som faktiskt är obehagliga, det kan också vara så att andra valt att ställa sig och pissa i den stora tvätthon så att det förrutom urin från djur blandas med mustig urin från en människa!

kan det se ut.

Min tvättstuga är ren! Inga luddfilter som ignorerats, inga äckliga tvättmedelsfack, inga stulna tvättider, utan tvättstugan är ljus och ren med effektiva maskiner.

Jag tänkte på det häromdagen när jag hade tvättid, vilken glädje det kan vara att göra tvätten. Allt eftersom maskinerna torkat i det hypereffektiva torkskåpet vek jag ihop alla kläder, handdukar, och sängkläder. Vart efter tog jag den rena tvätten till min lilla boning och lade den rena byken där det skulle vara. Inget som hamnade som russin i soffan för att ”vikas sedan”. Det är en märklig tillfredställelse att var sak har sin plats. Ordning och reda är en underskattad stressminskare.

Det är en riktig glädje att faktiskt ha en garderob med klädhängare, en garderob med hyllor och trådbackar. Ett linneskåp. Ett linneskåp som dessutom har tomma hyllor!

Att inte behöva jaga runt i jakt på rena kläder utan veta vart dom finns eller inte ha kläder som något djur sovit i är faktiskt skönt måste jag erkänna.

Dessutom passade jag även på att kolla in alla plagg där jag stod och vek. Allt som är noppigt, har hål, ser urtvättat ut åkte i soptunnan! Jag har hellre färre plagg men som är hela och rena.

Rent är liksom grejen! Rent och ordning och reda. Kaklet i mitt fina badrum skall skuras idag och den nya duschkabinens välvda dörrar skall putsas med mirakelmedlet som ekotipset uppfunnit! Sedan är det bara att tända ljusen och mysa denna gråa dag.

Jag har varit ute i världen och hunnit med lite ärenden. Det är så fruktansvärt roligt att ta sig för saker!

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.