Kommer ihåg…

Tänk när man var liten…jag och min kusin badade i diket efter ett varmt sommarregn, för det var så varmt och skönt där (huvva säger jag idag), jag hoppade bland isflaken då sjön höll på riva uppe i stugan i Malå, ville förmodligen vara årets första badare, och när man åkte bob uppifrån vattentornet längst med cykelbanan och när man kom ner till grinden så stod någon där och höll upp den för att man skulle kunna fortsätta åka över vägen, inga eftertankar där inte.
Kom ihåg den där sommaren då farsan köpte en back med dricka, det gjorde våra föräldrar bara på sommarlovet och då skulle det dessutom snålas så drickan skulle räcka länge. Just den här gången hade "smartskaftet" (ursäkta uttrycket pappa), köpt en hel back med enbart grapetonic. Jag vet idag av vilken anledning, han skulle givtevis ha det som groggvirke, och grapetonic är nog inga barns favorit dryck. Men vad gjorde väl det, jag och kusinen öppnade varsin dricka, tog en stor klunk, blundade och låtsades att det smakade pepparkakor, och se…då var det precis det det gjorde, vilken fantasi.
 
En stormdag/natt, gjorde så att plåtar från vattentornet lossnade och flög iväg, vi hittade en sån och åkte pulka med den i skogen. Inti fasen tänkte vi på att kanterna var vass och att det egentligen var förenat med livsfara. Nä, livet lekte!
 
Det gör det nu också, livet alltså, att det leker. Ibland katt och råtta, andra gånger kurragömma och en tredje gång den retfulla leken som man får tåla för att man gett sig in i den. Men för det mesta flyter det på även fast dagarna hemma hos oss, aldrig är sig lika. Och vi kan aldrig ta för givet att nästkommande dag kommer att vara smärtfri. Och egentligen, om man vill träna upp sin kreativitet så ska man göra saker annorlunda. Tror att jag skrivit det förut, men so what. Prova att stiga upp ur sängen med det andra benet imorgon, eller ta lunch en halvtimme tidigare, håll i koppen med vänstra handen istället för den högra eller varför inte heja på en människa du aldrig sett förut. Genom att förändra, invanda saker så kan du också förändra utloppet av dagen, du kanske råkar säga hej, till en väldigt ensam människa, som i sin tur inser att mänskligheten inte är så grym så att personen ifråga donerar hela sitt livs arv till ett behövande barn som när den växer upp kommer att bidra med en lösning till världsfreden. Jojomensan! Och bara för det så ska jag inte gå min promenad åt samma håll som jag gjorde igår 😀

 Ha en bra fredag!

 

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2009-09-25 07:23)
  Hahahaha, ormar dessutom, jag som aldrig sett en orm i levande livet, annat än på djurparker. Nä vi fick allt skällning för att det säkert fanns massor med råttor i diket, usch ba´, Ha en bra helg du med!

 2. Ing-Britt Stidell

  Bra idé att ändra ingrodda vanor ibland. Idag skippade jag att läsa tidningen vid kaffet utan ville småprata med min man istället, vilket vi aldrig gör så tidigt annars. Det var riktigt kul, man vaknade upp på ett annat sätt. Ha en trevlig helg och hoppas ni får fint väder. IB

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Ing-Britt Stidell (2009-09-25 08:59)
  Ja vad bra *applåderar*, visst är det kul när man för en gång skull tänker på vad det är man gör och att man upptäcker nya saker som helt plötsligt känns spännande och annorlunda. Jag tycker att vi alla skulle prova på det, det är som att födas på nytt. Ha en riktigt bra helg och hälsa din man!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten