Inkasso

 

Har nyss pratat med inkasso på landstinget och se…vi sparade 160:-, för nu ska en ny faktura på ursprungsbeloppet skickas ut. Det går inte per automatik att dom få veta att en människa avlidit om dom inte dör på lasarettet. Hm, då vet vi det. Sen skickas det aldrig ut en påminnelse från landstinget, och det kan ju vara dråpligt, för posten lyckas ju, som bekant, inte alltid med att leverera brev till mottagarna.
 
Det lustiga i kråksången är att jag kontaktat ett inkasso företag då det gällde ett par skor jag köpt och i tron att vi var kvitt, efter en reklamation och ett byte, så  lämnade jag detta ärende, vind för våg. En månad senare dyker det upp en faktura med påminnelseavgift, alltså tyckte dom från början att jag skulle ha betalat 39:-, och nu var vi uppe i 89:-.
 
Dum som jag var, letade jag efter ett sista datum då denna skulle vara betald, hittade ingen och tänkte, fint, då betalar jag den tillsammans med alla andra räkningar som skulle ut den 25:te i den månaden. När dagen d, var där så betalade jag allt, sedan kom posten, några timmar senare, nu med ett inkassokrav på ytterligare 160:-.
 
Jag kastade mig på telefonen och ringde upp och förklarade hela alltet, plus, att det inte fanns ett sista datum på räkningen, ja, svarade hon, men då stod det säkert omg. Någonstans, vilket skulle betyda omgående. Inte vad jag kunde se men är det lönt att vara påstridig då, nä. Sedan sa människan, om det har gått till inkasso så spelar det ingen roll, du kommer aldrig ifrån dom där 160:-.  Ok, då var det väl himla konstigt att vi kom ifrån dom nu då, eller???
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten