IQ kan räkna upp till hundra

 

Vi gjorde en smörgåstårta på jobbet igår, och den blev lika spektakulär som den förra. Enligt chefen ska det vara minst 13 olika sorters saker ovanpå och inuti en smörgåstårta, så det var gurka, skinka, ost, paprika, sallad osv osv osv.
 
Sen tyckte hon återigen att jag skulle prova en bit, tillsammans med dom, tack tack men nej tack, sa jag, jag äter inte sjösaker, tårtan innehöll nämligen skagenröra, och det smakar enlig mig, fisk, så jag ville inte ha.
 
Något hon givetvis inte kunde begripa. Så jag fick ännu en gång förklara detta med fiskens vara eller inte vara, och lite roligt var det ju att jag skrivit om just detta, i söndagens blogg.
 
Jag tycker också att det är lustigt att så fort man säger att man inte äter fisk, då ska man genast bli bjuden på det, av någon som säger sig kunna göra så god fisk att det inte ens smakar fisk. Nähä, men varför ens idas göra fisk då, om det smakar något annat? Är inte det samma sak som om jag skulle göra en älgstek som smakar fisk, och bjuda på den till någon som hatar älgkött? Mm, skulle just tro det 🙂
 
Det är bara att inse, vi är alla olika och med olika smaker och tycken, både vad det gäller kläder, maträtter, utseenden, heminredning etc. Och som man så brukligt då säger: Det är väl skönt att vi inte är likadana allihop, hur kul hade det varit?
 
Det var bastukväll igår och vi var allihop närvarande. Kerstin pratade om ett mejl som Janne fått och hon skulle be honom skicka det till mig så jag skulle få klura lite. Det var sex stycken grodor, tre bruna och tre gröna, som satt på varsin sten. Det var sju stenar, sedan skulle alla grodor byta sida och fick bara hoppa över en groda i taget. Enligt testen skulle man klara av det på mindre än tre minuter om man hade ett IQ över 50, så jag kan stolt säga att jag fixade det, men för att göra det en gång till och komma ihåg hur jag gjorde först, var inte lika lätt, men det gick till slut.
 
Nu ni, ska jag äta en frukost och sedan bege mig av till mitt arbete. Idag blir det ett besök på biblioteket och sedan ska arbetsterapeuten komma till chefen vid elva, så då är det bäst att vi är hemma igen. Ha en fin tisdag!
Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Det är ju lite som surströmming. Alla är övertygade om att jag inte smakat tillräckligt. ”Du måste lära dig”… Ser ingen nytta med mat som jag måste lära mig att äta då det finns så mycket annat…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Ingemar Wahlström (2011-02-22 18:39)
    Exakt! Jag har sagt likadant till alla som säger, jamen du måste lära dig att äta surströmming, du måste lära dig att dricka vin! Nämen varför då, svarar jag, finns ingen anledning att lära sig något som man kan vara utan. Tror att det hängt med sedan man var barn och mamma eller pappa sa, jamen du måste smaka, eller det där lär du dig med tiden, och vissa saker var det ju så med, till exempel potatis, en absolut hatad knöl, under mina första 19 år i livet, men sedan har jag så sakteliga kommit underfund med hur mycket gott man kan göra med den. Men med surströmming, hm…näpp, det får vara, och även vinet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten