Rabarber/jordgubbspaj, samt stilstudie av en fiskmås

När jag kom in i stugan igår morse, så var det första jag noterade, detta.


Niccos Sambo, är en klurig katt. Ska vara överallt och lådor, är det absolut minsta hindret i världen. Han öppnar dom hur lätt som helst. För att slippa få in saker bakom lådorna, och slippa ljudet av dom, förstås, så satte Theresé ett stopp i handtagen. Fast han fick ju upp lådorna i alla fall, även om han tog alla med en gång.


Det blev sedan att bära saker kors och tvärs. Vad skulle hem och vad skulle lossas och in i stugan. Mat, hit och dit, städa, plocka ner tält och fixa lättare förtäring. Blev en paus med Theresé rabarber/jordgubbspaj, samt stilstudie av en fiskmås…


Plötsligt sken blå himmel igenom dom gråa molnen, och man fick tillbaka sommarfeelingen.


Dom har dragit om vägen en bit, strax utanför samhället. Här nere till höger, var ingen skog då jag, Åke, Tex och Pirjo tältade, den där midsommaren för x antal år sedan. Det är Malån som skymtar i bakgrunden.


Vi hade just den gången, den hetaste midsommarhelgen, och vi tältade utan skugga någonstans…jösses Men vi överlevde 💪

Resan hem gick utan konstigheter, även om det inte är det roligaste att åka buss. Vägen lutar konstant åt höger, ingen skön ställning. Det lever om i både det ena och det andra. Men bussen är ändå bussen, bra att ha.

Stannade i Vindeln där jag gick in på Ica, 10 minuter innan stängning bara för att vi skulle få nån typ av mat i oss. Fick ju bli mackor, förstås.
Väl hemma igen så hade Theresé köpt hem en räkstubbe, så vi satt ute och åt den, efter vi packat ur bussen det alla viktigaste.

Theresé steg förövrigt upp, först av oss alla och hade redan åkt då jag klev upp. Sally stannar med oss till nästa torsdag eller fredag. Idag blir det en blixtvisit nere på stan där jag lovat henne ett mjukglass köp. Vi ska in på Biblioteket och lämna igen en bok.
Själv jobbar jag i eftermiddag, så det blir inte så mycket mer än det, just idag.

Ha en fin måndag, allihop!

8 kommentarer

 1. Annkristin

  Jag tänker mig oxå ner på stan och köpa en mjukglass 😊 ser jag dig ska jag heja 😊
  Annkristin

 2. Tina

  Mjukglass i Umeå…finns blåbärssmak kvar? Jag lyxade med en mjukglass på Gullans i Nyköping, och karamellströssel. Men det är svårt glömma Umeås, den på torget… 🍦

     • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Njae…har inte gjort någon grundlig utredning, men det verkar som om Umeå skulle kunna vara ett av få ställen, som faktiskt har den där blåbärs glassen. Man kan köpa ett pulver för att göra mjukglass med blåbärssmak, men då lär det tarva att man har en mjukglassmaskin hemma i gömmorna också. Högst osäkert om man skulle få till just den smaken. Så näpp, du måste komma hit, det är way to hard, att skicka ner en glass till dig 😂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten