Har du ägt en känguru nån gång eller köpt en…mango 🤔😜

Det pratades på radion för några dagar sedan och dom ville ha in berättelser om saker man aldrig gjort förut. Jag funderade lite snabbt men kunde inte komma på nåt som skulle kunna platsa. Visst, det finns väl miljoner saker man aldrig gjort. Typ… vunnit en miljon, ägt en känguru, gett bort ett hus, rest till månen, ja, ni fattar.

Så skulle jag göra något gott till gårdagens avsnitt av Allt för Sverige. Jodå, det är numer en sed i det här huset. Man gottar sig med nåt då man ser det programmet. Fruktsallad tyckte jag kunde passa och gick över till Ica Nära för att fylla på fruktförrådet.

Hittade en mango. Och kan ni tänka er. En färsk mango, har jag aldrig köpt förut, och mig veterligen aldrig ätit heller, annat än frusna små skurna tärningar man brukar ha i räk-coctails. Därför hade jag aldrig heller, skurit en mango, kände mig nalta oerfaren kan jag säga…

Men underbart god, och efter en snabb googling, dom där är ju rena rama superfrukterna. Klicka på bild för info.

Och för er som inte vill klicka er vidare, vad sägs om detta:

”Det kan låta otroligt, men att äta mango kan faktiskt hjälpa till att sänka risken för gastrointestinal cancer. Mango anses vara en fundamental del i traditionell medicin för flera urbefolkningar från den tropiska världen.

Det är ett utmärkt alternativ för att bli av med problem såsom dålig matsmältning och halsbränna.

Mangon är rik på järn och perfekt för att förebygga anemi, eftersom det är en av de grundläggande komponenterna i blod.

Att äta mango ger dig ett vackert, friskt ansikte samtidigt som det rensar upp och tar bort märken som kommer från solen eller akne.”

Det sistnämnda kan jag tänka mig är kört för många (moi), fast börjar man i tid kan det säkert vara bra. Även om man börjar ”för sent” så kan det väl i alla fall inte bli sämre

Fast dom flesta frukter är säkert super frukter på olika sätt, men man är halvdålig på att köpa hem dom.

Apropå Radion som jag även skrev om igår. Där dom undrade om man hade ett ord man tyckte skulle komma med i ordlistan, som härstammar från Västerbotten. Mitt förslag fast jag inte var ensam om det, och det visste jag nog att jag inte skulle vara heller, var uppenbarligen ett bra val.

Lyssnade dock inte vad dom andra orden var, får ta det sedan. Men klicka på bild om ni vill lyssna.

 

 

Fick även kommentar om andra stavelser på samma ord 😁

 

Kusin Anna tyckte att sekig skulle vart med och jag undrade tvärt, ifall man ens tänker på vilka ord man använder till vardags som kanske många, aldrig ens har hört. Men man reflekterar inte över dom, själv. Tvärt eller tvär, är ju också något vi använder frekvent. Fast tvärsekig, det funkar inte alls, haha…

Ska iväg på stötvågsbehandlingen om en stund. Åke projekterar med en julgran jag är upphov till. Tänker inte avslöja planen, moahaa… Sen blir det nog Ullas för hans del.

Önskar er alla en fin tisdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten