Jag Googlade förstås, och fann svaret 👍

Visst är det fler än jag som tycker att det är ovanligt många döda…eller fruktansvärt trötta träd som står och hänger lite överallt?

Om dom nu är på fallrepet så undrar jag också om Umeå Kommun inte anställt några parkarbetare eller har några på lager, som kanske skulle ha gått igenom hela rasket. Dom inger ingen direkt sommarfeeling precis 😐

Jo, dom verkar ha glömt bort att gräset tar över också. Eller tänker dom längre än dom flesta. Gräs och växter kanske håller ihop hela planeten så den inte eroderar och rinner ut i rymden.

Apropå rymd eller, vi kan ta himlen istället. Nicco är ju uppe i stugan just nu. Hon skickade en bild igår kväll. Ett mystiskt föremål som dom försökte ta in via kikaren

Läser ett inlägg från en Vilhelmina grupp på FB, nu på morgonen. Där har en liknande bild lagts ut och trådskaparen frågar om det är fler än han som sett ballongen som tydligen ska vara på väg till Nordamerika…

Yepp, jag googlar (vad annars) och hittar följande på Folkbladet.nu

Här citerar jag texten: ” USA:s rymdmyndighet Nasa ligger bakom ballongen som är tänkt att ta sig hela vägen till Nordamerika. Under sin resa ska den studera röntgenstrålar med målet att kunna ta de första högupplösta bilderna på dem, uppger Svenska rymdaktiebolaget (SSC).

Ballongen är 1,7 miljoner kubikmeter stor, har en diameter på 163 meter och väger 1 270 kilo. Förhoppningen är att ballongen ska flyga högre än 45,7 kilometer från jordytan, högre än Nasas tidigare stratosfäriska ballonger flugit.

”Detta är helt unikt och när vi nu når crescendot med den största ballongen någonsin så visar vi verkligen att vi tillhör de bästa i världen på det vi gör”, säger Lennart Poromaa, platschef Esrange, i ett pressmeddelande” Slutcitat

Jamen då såg jag inte i syne. Tänkte först att om jag inte får en bild på den där så kommer dom inte att tro mig då jag säger att jag såg samma sak, fast 21 mil bort.

Jag åkte direkt från jobbet igår till Kvantum. Köpte sallad och bröd, hem och koka kaffe, gjorde i ordning för middag utomhus. Hämtade upp en trevlig quinna på andra sidan stan och sedan åkte vi ner till Klabböle Energicnetrum, där middag intogs. Hon bjöd på en lyxig bakelse till efterrätt.

Och där mina vänner, satt vi till 21.30, jag skjutsade hem henne och åkte en tvärsväng ner på Ica Maxi. Inte så många kunder där den tiden. Det var by the way, på väg därifrån, jag skådade jätte ballongen. Kom hem 23, drack kaffe och gick i säng…Zzzz!!

Idag är det sista jobbardagen innan semestern kickar igång. Jo, jag känner att den är välbehövlig. Det har varit mycket på sistone som krävt min uppmärksamhet och min tid. Imorgon, mina vänner, ställs INGEN väckarklocka utan jag tar dagen som den kommer. Skiner solen eller om det låter bli att regna, så kommer jag att ha några gamla grannar på kaffe. Det är enda planen i detta nu.

Ha en fin söndag, allihop!! Och ja just ja…detta får bli avslutnings bilden, gårdagens borttappade, eller vad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten