Änderna badade på gräsmattan 🤪😁

Vi somnade till regnsmatter, vaknade till detsamma och sedan fortsatte det under nästan, hela dagen igår. 13mm regn skulle vi få, enligt rapporterna, och ja, jag tror dom. Det är första gången på flera flera år som det blev små sjöar i gräsmattan. Till och med ett and par, landade och tog sig ett dopp i en av dessa pölar. Har ingen bild på det eftersom jag stod och rörde om i köttsoppan vid tillfället.

För att vara lite positivt inställd så sa jag att vi var glada att vi INTE parkerat nån buss på gräsmattan. Det har vi gjort förut, med fler än en buss. Och det har inte gått så bra, alla gånger.

Köttsoppan ja. Det kändes absolut som en bra dag att käka köttsoppa på, så jag och Nicco åkte in till Malå för att handla. Och vad skådade mitt norra öga. För snart ett år sedan

Igår såg det ut så här…vad hände. Har skylten blåst bort eller vad 🤪

Bjöd givetvis in Sivert och Ewa, Camilla och Joel samt Emma, på soppmiddag. Nicco gjorde en till dom som inte äter kött.

Det tar sin lilla tid ändå. Jobbigaste av allt är att köket inte bjuder på så mycket arbetsytor så man får hålla till på köksbordet. Varmvatten ska värmas på plattan så det gäller också att hålla undan med disk så man inte står med ett helt berg, till slut.

Sopporna blev bra och vi åt oss mätta, allihop 😋

Joel och Sivert hjälpte oss att få fram ett litet trädäck som blev över från gamla altanen, till vår buss. Så fick vi ett bra trappsteg att kliva ut på

Sen tog Joel båten och drog iväg för att fiska. Vi satte oss och spelade Maxi Yatzy, ett bra avslut på kvällen. För oss…liet äldre då, haha. Den yngre generationen startade upp Bastun och skulle spendera resten av kvällen där.

Emma hade packat och åkte hem efter middagen. Hon hade sett både renar, älgar, rådjur och grävlingar på vägen till Umeå. Ja det är ju i skymningen dom kommer fram. Men alla djuren hade klarat sig, skrev hon och skrattade. Jo man får ju köra med ögonen öppna och beredd att bromsa in om nödvändigt.

Niccos Sambo (som jag skulle vilja döpa om till Charles Ingvar Jönsson, inte på grund av hans meriter att ta sig in överallt, utan tvärsom) han försöker med alla medel att ta sig ut ur stugan. Igår hoppade han upp på fönsterkarmen till ett av dom små fönstren som stod på glänt. Där hade han tänkt försöka klämma sig ut genom den minsta springan ever. Han fipplade även med haspen för att komma på hur han skulle göra.

Men det gick inte, inte den här gången i alla fall. Han har redan burit hem en råtta/större mus, som han lagt under sängen. Den mådde inte bra…den var död…mycket död. Så jägarinstinkt har han absolut, och vem vet, nästa gång han är ute kanske han släpar hem en ren. Han verkar vara en exceptionellt smart katt, även om han inte visar det, alla gånger. Men det är mycket som rör sig i hans huvud och han kan klura ut saker som man inte kunde tro då man sett honom hänga i gardinerna för hundrafemtioelfte gången. Eller nåt av alla hans andra konstigheter han har för sig. Klicka på bild för en shorts (kort klipp på youtube på Sambo)

Han kanske gör det för han gillar uppmärksamheten. Det är liksom utstuderat från hans sida.

Jag tvättade håret på morgonen. Brukar göra det i sjön, så även idag. Men mina stövlar är för kort i skaften eller så är det så att sjön är ovanligt hög just nu. För jag fick stå 20cm ovanför sjöytan och ha morgongymnastik med skallen nedåt så långt det gick. Jaja det funkade, det med. Och nu börjar det regn…igen. Hm…jamen bra, då vet vi att sjön inte kommer att torka ut i alla fall.

Knäppte nån bild igår innan vi gick i säng. Vatten är magiskt då himlen speglar sig i den

Jaja Winstone är också magisk, och det vet han

Ha en fin fredag, allesammans!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten