Lennart Holmlund kallar Centerpartiet högerextremt.

Lennart Holmlund går i dagens blogg ut och säger att Centerpartiet blivit högerextremister och att vi inte är något folkrörelseparti.

Så här skriver Lennart:

"Centerns förändring Centerns värdeförskjutning har gjort att de numera är ett högerextremt parti långt borta från det folkrörelseparti som man var tills Maud Olofsson blev partiledare och tillkomsten av Stureplanscentern där Ursula förlåt Federley har en framträdande roll."

Jag tycker det är rent ut sagt bedrövligt av en man som Lennart Holmlund att uttrycka sig så!

1. Detta parti som alltså inte längre skall vara ett folkröreleparti, har i alla fall årsmöte här i Umeå i morgon. Alla våra över 500 medlemmar i Centerpartiet, Centerpartiets Ungdomsförbund, Centerkvinnorna och Centerstudenter i Umeå är kallade, och har rösträtt. Desstom är ALLA andra intresserade välkomna att komma och lyssna (även intresserade från (s) 
Vi håller till på landstingshuset och börjar klockan 19.

2. Jag tycker det är löjligt med detta fokus på Stureplanscentern, det stämmer att vi har en avdelning där med tror jag ett 60 tal medlemmar. Det är väl jättebra att man om man så önskar kan gå me i en Centeravdelning var man än bor i landet. Tavelsjöcentern har för övrigt dubbelt så många medlemmar, tycker är dags att dom snart får lite uppmärkamhet.

3. Det är ju roligt att Lennart Holmlund upptäkt att Fredrick Federley, ibland upptäder som Drag artist under namnet Ursula. Först bara inte vad Lennart tror sig vinna på detta förlöjligande,ä problemet att Fredrick är Homosexuell, eler att han ibland uppträder utklädd till kvinna.
Oavsett vilket så tycker jag det snarare tyder på intolerans från skribenten än någoting annat.

Snälla Lennart, spara de högerextrema etiketterna tills när de behövs.
Att kalla Centerpartiet för högerextremt är inte bara kränkandeoch grovt fel det är dessutom löjligt!

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Lars Bäckström

    Håller fullständigt med dig. Det är helt klart att Lennart är orolig att väljarna håller på att genomskåda att den röd-gröna alliansen är en uppblåst ballong som håller på att spricka. Därför slår han vilt omkring sig och då kan det bli hur tokigt som helst. Jag ser nu att Mp har ändrat sig beträffande avdraget runt hushållsnära tjänster – att de nu vill behålla det. Det kommer att upprepas på många andra områden – lita på det.

  2. Alejandro Caviedes

    ni från centern tar till vara på varje chans, va? Federley slutar inte vara federley bara för att han klär sig som ursula. att skylla på att det var ursula och inte han som lät sig bjudas på en lyxresa av olika företag, var löjligt, och det är DETTA (och inte federleys sexuella läggning eller klädpreferenser) som holmlund förlöjligar genom att skriva ”ursula förlåt federley” i sitt inlägg. Detta framgår klart och tydligt av hans inlägg

  3. Lars Bäckström

    Regeringen med Maud i spetsen har verkligen sett till att Umeå och norra Sverige har kommit på kartan. Vägpaketet runt Umeå och ministermöten för att nämna några. Något som vi inte såg röken av när Holmlunds parti regerade. Dessutom blir detta med kulturhuvudstadsåret lite märkligt när han samtidigt försöker förlöjliga andra männisors sexuella läggning. Jag trodde Umeå marknadsförde sig som en stad med högt i tak och där man hade en tillåtande attityd till andra människors kulturer etc.
    Här ger Holmlund sken av att fortfarande vara en genomsyrad sossepamp där andra värderingar nedvärderas

  4. Albin

    @Alejandro: För det första bör du kanske funder över källkritik. Federley åkte inte på en ”bjudresa”, han åkte på ett jobb och tog betalt för det. Punkt.

    För det andra förstår jag inte hur Federleys alter ego bidrar till att beteckna Centerpartiet som ett högerextremt parti – men den logiken kanske du kan förklara för mig? Du verkar ju köpa Holmlunds resonemang rakt av?

  5. Mattias Larsson

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-02-22 00:04)
    Hej Alejandro. Riksdagsledamöternas uppdrag vid sidan om att vara riksdagsledamot kan man gärna diskutera. Jag personligen tycker det är bra att man gör annat vid sidan om. Fler kontaktytor ger fler infallsvinlar på samhället.
    Om det är så att Fredricks uppdrag som skribent är ett problem så finns det många i riksdagen som bör ifrågasättas.
    Fredrick själv skriver:
    http://federley.blogspot.com/2010/02/generellt-om-ursulagate.html
    Appropå denna lyxresas innehåll.
    Och hur ett sådant uppdrag kan klassas som högerextremt är för mej svårt att förstå.

  6. Anders

    Alejandro
    Alla inklusive Federley vet om att det var han som åkte på bjudresa sänk inte debatten till Aftonbladets nivå.
    Sedan gjorde Federley ett jobb där han skulle blogga därifrån, och på jobbresor brukar man få resan betald. Jag tror att bodström får resor betalt till div arrangemang för att föreläsa om sin bok också.
    Så snälla sänk inte nivån i debatten, debatten handlar om det ska vara ok eller inte att ha ett sidouppdrag när riksdagsarbetet är lugnare och det tycker jag det är.

  7. Mattias Larsson

    Svar till Anders (2010-02-22 12:29)
    Hej Anders.
    Huvudet på spiken, skall man tillåta att Riksdagsledamöter har ett sidouppdrag.
    Jag tror att det är bra så länge man är tydlig med vad man gör och det inte är något smussel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.