Presskonferens med alliansbudgeten

Nu i eftermiddags så presenterade Anders, Peder, Veronica och jag Alliansen Umeås budgetförslag för 2014 vid en presskonferens.

Det är som alla vet kärvare tider för Umeå Kommun framöver. Vi måste hitta stora besparingar och effektiviseringar de kommande åren. I det budgetarbete som genomförts så har några saker varit viktiga för Centerpartiet och mej. Och där upplever jag att övriga allianspartier varit lyssnande och kloka.

Presskonf 20131022

 

Veronica (Kd), Jag, Anders (M), Peder (Fp) innan presskonferensen

  1. Ingen skattesänkning de närmsta åren
  2. Undvik nya kostnader, vi drar inte på oss nya sker som kostar pengar, försök i stället sänka kostnader
  3. Spara inte på föreningslivet
  4. Hur utvecklar vi medarbetarkraften? Jag tror det finns mycket mer att göra om våra nästan 11 000 medarbetare får en reell möjlighet att och känsla för att man kan påverka sitt arbete.

Jag tycker att budgeten som vi presenterar är ett ansvarstagande förslag till en annan väg än den som s + v presenterat. Vi sänker kommunens kostnader de kommande åren, vi behåller anslagen till Fritidsnämnden så kommunens föreningar inte drabbas, vi avsätter pengar för drift av Kulturväven vilket inte s + v gjort i sin budget (avlastar Kulturnämnden kostnader) samt vi återför en del av de pensionsavsättningar som majoriteten vill använda, vilket get kommunen lägre driftskostnader kommande år.

Nyfiken på vår budget? Den finns att läsa här: alliansbudget_2014_slutlig

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Hans-Inge Smetana

    Behöver väl inte säga vem jag tycker är snyggast på bilden 🙂 Bra ni tar ansvar för ekonomin och inte följer V:s allt till alla o lite till politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.