Stockholm idag

Av , , Bli först att kommentera 5

På plats i Stockholm idag för möten med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). De dagliga mötena och sammanträdena rullar på även om vi nyss har haft val. Likaså på hemmafronten i Umeå. Redan i måndags hade vi två möten med bolagsstyrelser, i går var det Region Västerbotten och Blå Vägen-styrelsen och idag således besök i huvudstaden.

Det kommer nog att bli lite lugnare på min blogg den närmaste tiden. Mycket eftervalsarbete, precis som det brukar vara och när kommunrösterna är färdigräknade nästa vecka kommer det att vidta förhandlingar i en eller annan form.

Vi har också arbete att utföra i vårt eget parti. Valförlusten, personförändringar på riksplanet och annat är saker som ska hanteras i sedvanlig ordning. Trots de braskande rubrikerna om moderaternas kris, så ska man komma ihåg att valresultatet landade på över 23 procent på riksplanet. Enligt uppgift det fjärde bästa valresultatet för partiet. Så vi ska borsta av oss dammet, göra en grundlig eftervalsanlays och därefter blicka framåt. Med sikte på revansch i valet 2018.

Bli först att kommentera

Tack!

Av , , 2 kommentarer 12

Mitt i alla eftervalsanalyser som nu haglar från tv-sofforna vill jag passa på att tacka alla valarbetare för moderaterna, såväl i länet som i min hemkommun Umeå. Vi har kämpat på hårt och intensivt, dock utan att nå ända fram.

På riksplanet förlorar Alliansen makten, men vad som kommer efter och hur Sverige ska kunna styras är högst oklart. Ser att många spekulerar om nyval inom några månader. Vi får väl se hur det blir med det. Men en stökig tid väntar. Reinfeldt kommer att avgå under våren som partiledare, och det var kanske väntat utifrån valresultatet men tråkigt. Han har skrivit historia under sin tid som partiledare. I Umeå lyckades vi hålla emot någorlunda, och gjorde ett bättre val än exempelvis 2006. Något ras blev det inte här för moderaterna och det är ändå ett styrkebesked.

Nu kommer rösterna att räknas igen, mandat skall fördelas slutgiltigt och exakt hur det blir i Umeå kommun vet vi först lite längre fram i tiden.

Men återigen – TACK till alla partister och ungdomsförbundare som kämpat för moderaterna i valrörelsen. Nu ska vi borsta av oss dammet, och se framåt!

2 kommentarer

Rösta för tillväxt, jobb och bostäder! Rösta på M.

Av , , Bli först att kommentera 9

EdelPhoto-5812

Moderaterna i Umeå jobbar vidare på bred front idag, såväl med valsedelsutdelning utanför vallokalerna som med dörrknackning i bostadsområden.

Det är fortfarande många väljare som är osäkra och inte har bestämt sig. En stor andel av dessa är väljare som i förra valet röstade på moderaterna. Vi kommer att göra vårt yttersta för att såväl mobilisera våra moderata sympatisörer som att vinna nya väljare denna söndag.

Valet idag är ett ödesval. Jag tror inte att människor har insett konsekvenserna om de rödgröna skulle vinna valet. Att byta ut Europas mest framgångsrika regering mot vänsterkaos. Och på lokalplanet – ytterligare vänstervridning och tillväxtfientlig politik.

Nej, det gäller för oss moderater att kämpa tills vallokalerna stänger. För ordning och reda i ekonomin, för fler jobb, fler bostäder och stabilitet i en annars orolig omvärld.

RÖSTA PÅ MODERATERNA IDAG!

Bli först att kommentera

Kampanj in i det sista i Umeå!

Av , , Bli först att kommentera 8

Började morgonen med att placera ut valsedlar, samt stå utanför vallokalen vid stadsbiblioteket och dela ut valsedlar till röstande umeåbor. Vi och S var på plats under morgontimmarna.

Nu fortsätter kampanj med dörrknackning, för att få så många som möjligt av umeborna att gå och rösta. Sedan blir det ytterligare några timmar utanför vallokaler.

Varje samtal räknas, varje röst räknas.

Rösta på Moderaterna idag!!

Bli först att kommentera

Din röst spelar roll!

Av , , Bli först att kommentera 8

Vi moderater söker umeåbornas förtroende - ge oss din röst! För oss moderater är tillväxt A och O.

Jobben är valets viktigaste fråga i Umeå. Varje extra umeåbo i arbete och varje extra arbetad timme innebär ökade skatteintäkter och mer resurser att satsa på skolan, vården och andra delar av välfärden. Om vi vill ha fler i arbete måste vi bejaka en bred arbetsmarknad. Det finns inga jobb som inte är tillräckligt fina och därför ska motarbetas. Alla jobb behövs. Att börja dela på jobb och införa sådant som 6-timmars arbetstid med bibehållen lön är vansinnigt ur flera synvinklar, och det är skrämmande att S, V, MP och FI i Umeå driver denna fråga. Värna arbetslinjen!

Vi måste också fördubbla bostadsbyggandet under kommande år! Idag råder akut bostadsbrist. De privata aktörerna och det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden måste hjälpas åt. Fortsätt att förtäta staden och bygga högt. Snabbare och enklare byggprocess, från plan till färdigt bygglov. Vi anser att det kommunala bostadsbolaget har en central roll att spela, när det gäller nyproduktion av hyresrätter. Vi anser även att det är hög tid att ge klartecken för byggande på Ön. Sävar, Holmsund/Obbola och Hörnefors ska också fortsätta växa och utvecklas.

Ja till valfrihet! Jag och moderaterna står upp för umeåbornas rätt till valfrihet inom olika områden. 8 av 10 svenskar anser att valfrihet inom vård och omsorg är viktigt. 3 av 4 föräldrar kunna välja skola till sina barn. Tyvärr har vi den senaste mandatperioden sett hur V och S av ideologiska skäl försämrar möjligheten till människors fria val. Hans Lindberg sa i en intervju med VK nej till vinster i välfärden. Ett tydligt och rakt NEJ. Det innebär att han vill stoppa företag från att kunna erbjuda äldreomsorg eller för den delen driva friskolor. Många skolor kommer få lägga ner i Umeå. Alla hemtjänstföretag – 22 företag i Umeå – som idag servar en stor andel av de hemtjänstberättigade, kommer att få upphöra med det. Det blir ett slut på valfriheten. Många jobb går förlorade. Likaså på skolområdet – Lindbergs besked innebär att friskolor som Minervaskolan m.fl får upphöra. Det är som att socialdemokraterna har kopierat Vänsterpartiets politik rakt av.

Din röst spelar roll – rösta på Moderaterna!

 

Bli först att kommentera

Tittarna korade Reinfeldt (M) till segrare igen!

Av , , Bli först att kommentera 7

Igår följde många den avslutande partiledardebatten i SVT. Tydliga skillnader mellan enad Allians och en splittrad rödgrön opposition. Jobb eller bidrag? Ordning och reda i ekonomin eller kaos? Enligt den undersökning som gjordes efter debatten ansåg tittarna att Alliansen vann debatten och Reinfeldt fick högst betyg.

Saxat ur Expressens nätbilaga:

”Tittarna som följt kvällens partiledardebatt i SVT, den sista innan valet, har sagt sitt. I en mätning gjord av Demoskop har de korat alliansen till vinnare.

Nästan en tredjedel, 29 procent, anser att alliansen klarade sig mycket bra i debatten. Detta är att jämföra med 27 procent för den rödgröna oppositionen.  Alliansen som helhet fick ett högre betyg (3,34) än den rödgröna oppositionen (3,22).

– I snittbetygen blev det en jämn match mellan Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven, men den samlade bilden är ändå att det var alliansen som tog hem slutdebatten. Både Reinfeldt och alliansen som helhet lyckades också bättre med att få höga betyg även av tittare som inte redan hör till sympatisörerna, säger Peter Santesson på mätinstitutet Demoskop.

Reinfeldt vann med knapp marginal

Av de enskilda partiledarna klarade sig statsminister Fredrik Reinfeldt fick höga betyg. 29 procent gav honom betyget ”mycket bra” i kvällens debatt. Hans samlade betyg blev 3.25, vilket gjorde honom till vinnare.

Reinfeldt var också den partiledare som fick högst betyg av tittare som sympatiserar med något parti på andra sidan blockgränsen. Han fick lika högt betyg i kväll som efter gårdagens slutdebatt i TV4, men ett lägre betyg än han fick (3,58) i slutdebatten inför riksdagsvalet 2010.

På andra plats hamnade S-ledaren Stefan Löfven. 25 procent av de tillfrågade tittarna tyckte att S-ledaren Stefan Löfven klarade debatten ”mycket bra”. Det gav honom 3.22 i medelbetyg.

Andraplatsen i mätningen intas av Stefan Löfven, som var den oppositionsledare som fick högst betyg (3,22). Löfven presterade bättre i kväll än han gjorde i gårdagens drabbning i TV4 där betyget stannade vid 3,07. Löfven fick också ett högre betyg än Mona Sahlin fick (3,09) i slutdebatten inför riksdagsvalet 2010.”

Bli först att kommentera

Till försvar för det fria skolvalet!

Av , , Bli först att kommentera 4

I dagens Folkbladet intervjuas jag om moderaternas syn på valfrihet och det fria skolvalet. 3 av 4 föräldrar och elever anser det vara positivt att kunna välja skola. Vi moderater kommer att behålla det fria skolvalet. Vi vill att de som bedriver utbildningsverksamhet ska ta ett långsiktigt ägaransvar. Vi vill att Skolinspektionen ska pröva den fristående huvudmannens lämplighet inför etablering eller vid ägarbyte. Vi vill att insynen i fristående och kommunala skolors ekonomi ska öka och vi vill öka öppenheten genom att införa meddelarskydd för anställda i fristående skolor.

Offentlighetsprincipen ska också gälla. Det ska ske på ett sätt som inte i onödan ökar den administrativa bördan för skolorna och huvudmännen.

Vi vill att det ska finnas lättillgänglig och relevant information om alla skolor och om vilka fristående och kommunala utbildningar som erbjuds i kommunen, så att det blir lättare för föräldrar och elever att välja skola.

Våra motståndare på vänsterkanten vill avskaffa eller begränsa det fria skolvalet. Låt dem inte få makten!

Rösta på Moderaterna imorgon!

Bli först att kommentera