Bron till Bölesholmarna vem känner till (s)anningen

Har sett att Andreas Lundgren flera gånger hävdat att vi från oppositionen far med osanning när det kommer till byggandet av bron till Bölesholmarna. i detta och detta blogginlägg återkommer Lundgren till att vi från de borgerliga partierna skräms med denna bro. Och att en röst på socialdemokraterna innebär att bron ny byggs. Som belägg för detta hänvisar han till en insändare skriven av (s)-ledamöter i tekniska nämnden.

FP badarFps klockrena valaffisch

Nu är det så att det som inte kommer fram i agitatonen från Lundgren är att tittar man i investeringsbudgeten ser det ut så här.

investering

Det stämmer bra att bron över Bölesholmarna nu är med i planen men man måste kolla längst till vänster i kolumnen. Och där ser man att denna investering är klassad som önskemål. Majoriteten valde att ändra två investeringar till prioritering 1 alltså sådant som absolut skall byggas kommande år. Det är Ombyggnationen av Rådhustorget och Gymnastikens Hus som ändrades till prioritering 1.

Och detta är viktigt för att om man tittar i budgetbeslutet står det:

start

Så det är ju jättebra att (s)-ledamöterna i tekniska nämnden vill bygga bron till Bölesholmarna, men hade man riktigt prioriterat bron så hade man gjort om den till en Prio-etta alternativt så hade insändaren om att (s) vill bygga bron varit inskickad av ledamöterna i Kommunstyrelsen och inte i Tekniska Nämnden.

 

En kommentar

  1. Pingback: Larssons (s)anning | Andreas Lundgren(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.