Att man är vad man äter är ju inget nytt,…

Från mobilen

Att man är vad man äter är ju inget nytt, men jag blir väldigt glad och nöjd över att det blir mer och mer erkänt att en del ”symptom” kan hänga ihop med felaktig kost som vissa av oss inte alls mår bra av och som till och med påverkar vårt beteende. En del anser att det är svammel att mat påverkar vårt beteende och tycker att piller är ett bättre alternativ och lösningen på allt. Jag tycker att ALLA som har barn (med eller utan diagnoser) borde kika i den här boken och ta sig en funderare. Beteendeproblematik KAN till viss del minska med rätt kost. Spännande och intressant.. Och mycket högaktuellt tycker jag. Annika Röed har mycket bra att komma med. Läs, läs, LÄS. *tummen upp* små justeringar i kosten kan göra stora saker för en familj med bokstavsbarn (och vuxna med för den delen) Ha en skön kväll alla som läser. Vi ses!

12 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det är ju förmodligen rätt, hm… jag skulle allt behöva äta en mager person 🙂

    Tänk alla färgämnen och onödiga saker som vi får i oss och som vi inte vet, vad dom egentligen är bra för, det finns ju uppsjöar med sånt. Och dom som är barn idag, får antagligen i sig mer sånt än vad vi fått, och mer lär det bli om man inte sätter stopp.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-02-24 20:24)
    Idag finns det så mycket MER konstiga saker som tillsätts i maken för färg, form och konsistens.. helt sjukt egentligen att människor ofta stoppar i sig vad som helst utan att ens reflektera VAD det är…

    vi skulle ju knappast tanka vår bil med ett bränsle som var skadligt för motorn… men vår egen motor inuti kroppen är vi inte lika rädd om som vi BORDE va…

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Skiddi (2013-02-24 21:10)
    Det är ju förvisso enklare att sluka ett piller eller två.. Att lägga om kost och vanor tar väl för lång tid. Idag vill ju de flesta ha snabba lösningar och genvägar till det mesta!

  4. Mamma Brötis - på landet, på riktigt

    Hej Helena! Kul att du är tillbaka!

    Har inte läst boken, men tycker det är helt självklart att kosten är en mycket viktig del i vårt liv och en avgörande faktor för hur vi mår och ibland även beter oss.

    Herregud vad vi skulle kunna kapa vårdkostnaderna om fler insåg det, men tyvärr är det extremt svårt att ändra attityder och vanor hos människor. Lättare att – precis dom du säger – lägga till ett piller, eller två, eller….

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mamma Brötis – på landet, på riktigt (2013-02-26 19:51)
    Hej! 🙂 Lång tajm nå sii… jo, nog är det hemskt att det här med mat och sånt inte tas på så stort allvar?! Jag menar: Kroppen ska ju hålla många år och vår kropp är ju vårt tempel.. Att tro att vita små kemikalier kan kompemsera för att vi belastar hela vårt väsen fel med helt konstiga saker som kroppen inte ens tål är att helt enkelt bara vara… LURAD!!

    Nä huvva… självklart slinker det väl ner ett par alvedon om året om och när det behövs, men i det stora hela så mår ju kroppen väldans bra av rätt saker 🙂 Ganska logiskt… Men, några år till så har vi nog börjat ändra attityd (lite mer i alla fall) hoppas jag 🙂

  6. Robert

    Jättefin bok det där , jag har själv en kompis som är lite tjock,kort och lider av Asberger i kombination med adhd . Jag tror att han har det mest p.g.a att han dricker så mycket öl . Men han är egentligen en bra kille , så länge man håller honom borta från , eld , förlängsskaft , och skruvmejslar . Eftersom han har så lätt att förstöra saker då .

  7. Rickard

    Hej Helena !

    jag har diagnosen adhd med en kombination av asbergers . Visst stämmer det bra med kosten !! Men tyvärr så måste läkaren göra en ”säkerhetsanalys”,som jag och han kallar det. om jag stannar av med medecinen blir jag väldigt inkompetent socialt och min omgivning besväras av hur jag beter mig . Som ”bokstavsmänniska” blir man ofta missförstådd . Men jag vill ”känna mig” vuxen inför andra , men det blir väldigt fel när det är många människor runt mig . Jag har hört att opolerat ris och omega 3 ska vara bra så jag äter mycket av det .

  8. Egil

    Du måste ju fatta att du inte kan hålla på och lova att du ska sluta blogga och sedan ändra dig på en gång man blir ju så besviken när man ser att du har börjat igen!!!

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till Robert (2013-02-28 13:48)
    Hej Robert. För mycket öl är ju aldrig bra oavsett man har adhd / aspergers eller ej.

    Tur han har en schysst kompis som dig som hjälper honom att hålla sig borta från saker som inte är bra då.

    🙂

  10. Helena Nilsson Springare

    Svar till Rickard (2013-02-28 13:58)
    Hej Rickard. Känner igen det där med att känna sig missförstådd.
    Självklart så ska man ju lyssna på vad sin läkare säger, men jag tycker även att man ska vara öppen för alternativa metoder och det skadar ju aldrig att testa eller utesluta vissa livsmedel.

    Man kan ju faktiskt få det bästa ur bägge världar: Vanlig sjukvård OCH alternativ medicin så som till exempel homeopati. En del saker måste man j trots allt testa innan man kan känna om det är något som funkar eller ej. Vi är ju alla så olika 🙂

    Jag och mina barn äter också omega 3+6 plus jättenattljusolja. Mycket bra tycker jag! Lycka till och ha det bra!

  11. Helena Nilsson Springare

    Svar till Egil (2013-02-28 16:52)
    Det måste jag väl inte alls fatta! Det är ju MIN blogg och således gör jag precis som jag vill i det avseendet huruvida jag ska blogga eller ej.

    Dessutom är det ju bara idiotiskt att du uppenbarligen läser min blogg med jämna mellanrum TROTS att jag inte uppdaterat på länge. Och besviken? *skrattar* Oj så tråkigt för dig 😉

    Beklagar sorgen. Kan inte vara lätt för dig… ”Egil”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.