Leopardprickigt mode är snyggt..?

NEJ! Det är inte snyggt. Varken på vackra unga damer eller på medelålders kvinnor. Överhuvudtaget så är det väl allmänt anskrämligt med kläder i djungeltema?

Tigerrandigt, zebrarandigt eller leopardmönstrat känns bara så.. så.. åttital och det KAN ju bero på att jag var tonåring på åttiotalet och det har väl medfört att jag är allergisk mot storblommigt, axelpuffar, neonfärgade kläder och accessoarer, midjekorta kavajer och djungelmönstrat *ryyysa*

*suck*

Jag vet, jag veet.. man får såklart klä sig i vad tusan man vill men ärligt talat så känns det rätt skönt att jag kan skämmas över helt andra saker än att ha visat mig i leopardmönstrat för det har aldrig hänt och kommer A-L-D-R-I-G att hända.

Här i Gällivare så dök det upp så många tjejer, damer, tanter, kvinnor och brudar i detta hemska leopardprickiga på krogen igår. Karlarna körde såklart med rutigt. Vad annat? Ja, alla människor som är så fruktansvärt moderiktiga och fullkomligt insnöade på vad som är modernt just nu och självklart så tror alla att de är så himla unika *himlar med ögonen* Men det är klart, säger modebloggarna att det är leopardprickigt som gäller så är det väl bara att rätta sig efter det och att dessa anskrämliga plagg kommer att hänga övergivna i butikernas dignande reaställ senare i höst där ingen kommer att vilja betala en tjuga ens var ju en helt annan sak haha…

Näpp, förlåt! Jag ska inte vara gnällig och nedlåtande. Jag vill bara få någon enstaka människa att förstå att det är OKEJ att stå emot modet. Speciellt när det är fult. För om din magkänsla säger att det ÄR fult och du ändå inte kan låta bli att snegla mot alla andra som har det och du tänker i ditt stilla sinne att ”Jag kanske passar i det…”

STÅ EMOT!!

DU är som vackrast utan leopardprickar, zebraränder och tigerränder…

(JA! Det gäller DIG också!)

Nåväl, nu åker i alla fall jag och fjortis hem med treåringen. Åttaåringen ska ut på husvagnssemester med farmor och farfar så han blir borta ett par veckor! Jag kommer att SAKNA honom som tusan. Tur jag har tre barn. Jag behöver aldrig vara utan alla på en gång…

fsson (600x1066)

Me & MiniMe

Etiketter: , ,

9 kommentarer

 1. Sanna

  Oj så fel du har! Eller jag menar vad olika klädsmak vi har ;) Hehe. Har jag inte sagt tusen ggr att zebra och leo is the shit? Jsg som försökt klä mig och visa upp mig i olika mönstrade kreationer när vi setts men helt förgäves alltså? *suckar*
  Nåväl….jag fortsätter väl med döskallar och camo istället då för det är vi väl mer överens om ;) Nog för att det inte är lika roligt med camo just nu när alla klädkedjor svämmar över med cammoplagg. Så….jag få väl tagga ner på camostilen ett tag tills det blir ute igen så jag kan börja om :)
  Ha det bäst så hoppas jag vi kan ses när ni är hemma igen innan min semester är slut!
  Ps. Sådan mor sådan dotter ;) Rätt lika varann!

 2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

  Haha.. jaa.. men du är ju FÖDD på åtti och jag var ju fjortis då så jag har så mycket otäckt som förknippas med detta. Men jag lovar att stå ut när vi ses hihi…

  Döskallar funkar jämt :-D Och på åttitalet så var det ju hemskt och otäckt och alla ojade sig över dessa döskallar. kläder och smycken med döskallar köpta jag på punktshop i stockholm när jag var barn och idag finns de till och med på bebiskläder i alla dussinkedjor… skumt eller hur? :-D

  Hoppas vi kan ses snart! Kraaam

 3. Inger

  Hmm nu tyckte jag nog att du var lite väl nedlåtande för vem tar på sig sånt som man eg tycker är fult? Bara för att det är mode? Nä det vägrar jag att tro på att nån gör…

  Själv har jag svårt för jeansskjortor särskilt i kombo med jeans.
  Knästrumpor tål jag inte heller, enda gången de funkar är om man spelar fotboll eller basket typ

  Kram

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Jamen det är ju just det… modet säger: Nylonstrumpor + visa trosorna + stor fjällrävenjacka + tygskor… på VINTERN… både fult och opraktiskt och… tadaaa… ALLA fjortisar (modebloggsläsare) gick omkring så. Och sånt kan väl ingen egentligen tycka är snyggt? Inte ens dem msom klär sig så? jag vägrar tro det haha…

   Men du har rätt: Jag ska iNTE va nedlåtande. Jeansskjortor känns snäppet bättre än dessa rutiga.. När tappa vi räkningen sist förresten? Vid 65 typ??

   Vi får gå ut och räkna snart igen :-) *kraam*

 4. Denkan

  Jag håller med dig helt fullt ut, Helena! Dagens mode är fullständigt groteskt och gräsligt. Man trodde att det inte kunde bli värre efter alla hipsters i stora bågar och farfarströjor och ungdomar med amerikanska flaggan över hela kroppen, ack så fel man hade!

  Jag får precis den känsla du får; Ungdomar tror dom precis uppfunnit hjulet och springer omkring i stentvättade shorts med höga midjor och linnet ihopknutet ovanför naveln. Som om inte det var nog ska dom ha den där extremt fula typen av platåskor med en halvmeter hög klack och 1 dm hög sula. Det värsta är att det ser värre ut än buffaloskorna på 90-talet. Bara det är en bedrift i sig!!

  Men allra värst är dessa fula haremsbyxor eller RIKTIGT TIGHTA tights i riktigt FULA mönster, oftast zebrarandigt eller nån sorts konstigt jävla mönster som brukar finnas på handvävda mattor från Indien. Vad i h-e!?

  Dagens mode är otroligt groteskt och osmakligt. Det får 80-talet att se bra ut i många avseenden. 80-talet hade iallafall sina godbitar och sin adrogynitet hos män, men dagens mode har absolut INGENTING gott med sig.

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Denkan :-)

   Det går väl inte att ”uppfinna” så mycket mer i modeväg, så modet recyclas med jämna mellanrum tror jag och just åttitalet hade ju en del märkliga saker att bjuda på i klädväg. Det enda som var kul var väl att det var rätt så färgglada kläder :-D

   • Denkan

    Sant!

    Det kommer en tid då modet imploderar och går tillbaka till en tidigare period. När det här modet har lagt sig får vi nog se en återgång, en period av lugn och stillsamhet.

    Utsvängda byxor var populära på 70-talet, sedan skulle det vara tight på 80-talet. Sedan utsvängt igen på 90-talet. Och sen på 2000-talet kom baggyn/hänget och nu ska det vara snortight igen. Min teori är att under runt 2020 får vi se utsvängda brallor och Sweatshirts på ungdomar igen. Tjejerna kommer inte längre platta håret och bära löshår, istället kommer vi få se megalockigt hår igen och platta sulor på skorna. Ingen kommer vilja ta i en Hipster eller Preppy med tång.

    Jag längtar.. ;-)

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

     Lugn och stillsamhet i modet lät som något jag kommer att gilla i alla fall.
     Att få slippa se flickebarn gå halvnakna i korta och tajta plagg oavsett väderlek.

     Det värsta i kort och tajt är väl när man ska klämma sig ner i pyttesmå jeansshorts i en grytlapps storlek, samtidigt som man redan har tights (!) på sig.. haha.. det ser så bakvänt ut så det är inte klokt. Snacka om fel ordning. :-D

     Sjuttitalsmodet med de utsvängda jeansen är sådant jag har kunnat leva med de gånger de kommit tillbaks, men å andra sidan så är ju jeans och t-shirt alltid bara jeans och t-shirt. Det funkar jämt!

     Mode är ett konstigt fenomen och man förstår sig sällan på det. Men huvudsaken man är hel, ren och torr… och trivs i det man bär på sig. Det får räcka så :-)

 5. Pingback: Vissa saker går inte att fatta! | Helena e-lack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>