Från minus till plus

Nu börjar årsredovisningen för Vilhelmina kommun ta form.

Vi kan se att det metodiska och målmedvetna arbetet med att få kommunens ekonomi i balans har gett resultat.

Resultatet efter balanskravsutredning för 2015 visar på drygt +7,7 miljoner kr.

Resultatet för 2014 visade minus 7,2 miljoner kr. Vi har nu tagit igen 2014 års underskott och har drygt en halv miljon över när vi täckt upp underskottet.

Det bådar gott inför det försatta arbetet med att omfördela pengar till socialnämndens verksamheter där behoven har ökat i större utsträckning än vi har kunnat förutse.

Vi har lagt ned åtskilliga timmar i det interna partiarbetet för att diskutera effektiviseringsåtgärder. Till detta har alla medarbetare med sina chefer i täten bidragit med återhållsamhet och försiktighet i det vardagliga arbetet med kommunens ekonomi. Sist men inte minst ska också alla andra partiers och politikers ansträngningar inte glömmas bort. Det goda samarbetsklimatet partierna emellan och med förvaltningarna ger resultat,

Nu fortsätter vi arbetet inför budget 2017. Vi har fortfarande en del utmaningar kvar.

 

5 kommentarer

 1. Barbro Koskenniemi Johansson

  Så roligt att budget går med plus visar på ett mycket gott arbete från förvaltningarna och politiker.Känns bra att Socialtjänsten som har en ökad hög belastning med ökade krav och åtaganden kan få känna tillförsikt inför framtiden.

  • Åke Nilsson (inläggsförfattare)

   Håller med dig Barbro, det känns bra att vi kan omfördela pengar till socialnämnden.

 2. Jan-Erik Vahlström

  Med drygt 7 miljoner plus hade skolan i Latikberg kunnat räddas. Detta hade kostat en spottstyver i samanhanget. Har politikerna i Vilhelmina ingen framförhållning?

  • Magnus Johansson

   Hej Jan-Erik!
   Jag vet inte riktigt vad för värld du lever i, men nedläggningen av Latikbergs skola är en besparing på flera miljoner. Och du kallar detta för ”spottstyver”….

 3. Åke Nilsson (inläggsförfattare)

  Så kan man också resonera. Jag är av den åsikten av vi måste vidta åtgärder i god tid för att ekonomin i kommunen ska var stark långsiktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.