Flosklernas 1:a maj

Så har vi då ännu en gång fått uppleva flosklerdagen 1:a maj. Sida upp och sida ned höglästes det ur flosklerpärmarna.

Påbudet från LO-borgen och Sveavägen var att alla talarna skulle säga "allt åt alla". Prefixet under pärmsidan löd: "Någon annan står för notan så bekymra er inte om det". Följden blev att flera talare argumenterade mot andra talare. Oppositionen gick i opposition mot sig själv. Det är bara socialdemokratin  och vänstern som klarar det utan att skämmas.

Enad Vänsters tåg och tal ökade på utbudspolitiken utifrån temat: "Skattekällan är outsinlig".

Det gemensamma och som förenade alla demonstrationer var att sätta bilden av ett isolerat Sverige. Ett Sverige oberoende av omvärlden. Ett Sverige som kan fatta vilka beslut som helst utan påföljande konsekvenser. Ett Sverige som klarar vilka skattechocker som helst. Ett Sverige som kan agera helt fritt utan att behöva ta hänsyn till hur omvärlden ter sig och rör sig.

Vilket ansvar tar alla dessa 1:a maj talare? Att inte beskriva den verklighet som råder i världen och utifrån den förstå? Jag blir bekymrad och rädd när logik föses undan. När logik och överblick får ge vika för skrik och skrän. När pamfletterna blir viktigare än ansvaret för vårt lands väl och ve.

Etiketter: , , , , , ,

16 kommentarer

  1. patrik

    Om man inte låter riskkapitalister pumpa ut friskole och vårdpengar ur landet så finns det massa pengar. Om gruvnäringen blir nationaliserad, och storföretag får betala skatt osv.

    Socialismen är folkets, kapitalismen är döden.

  2. Johan

    Vad som fascinerar mig mest på 1 maj är alla hatiska uttryck som kommer i dager. ”Död åt borgerligheten” är väl det allra vanligaste. Sedan finns det saker som inte lämpar sig i tryck i civiliserade sammanhang.

    Detta samtidigt som vi har en, från vänsterhåll initierad, så kallad ”hatdebatt”.

    Snacka om att skjuta sig i foten.

  3. John

    Med den politik som du är ansvarig för så visar ju resultatet i opinionen att folket är inte nöjd . Så varför ondgör du dig över 1-maj och talarna där ? Sätt dig ner å ta en funderar över hur du ska överleva efter 2014 , kanske du måste inställa dig på AF för att få ett jobb . Men du torde väl vara som andra politiker (arbetsskygg) och har en saftig pension att gå till .Fy f-n för eran politik.

  4. Leif

    Pengarna ni ger till rika företag genom skolan och vården borde kunna gå till annat. Sen att du ser det som omöjligt talar mer för dig än någon annan. Sparka på dom svaga, ge mer åt dom rika. Det nya kristna budskapet.

  5. Anders Sellström

    Svar till patrik (2013-05-02 10:15)
    Kapitalismen har sina svagheter. Det vet alla. Den skapar dock bäst mervärde för att kunna generera mest välfärd. Du tror på en linje som prövats av en del länder dock med förödande resultat…

  6. Anders Sellström

    Svar till Johan (2013-05-02 10:43)
    Skrämmande i en demokrati. Spetsen är riktad mot de som står för en annan ideologi. Inte sakfrågorna i sig. De är för det mesta helt oväsentliga.

  7. Anders Sellström

    Svar till John (2013-05-02 10:51)
    Arbetsskygg….haha du känner inte mig ser jag. Vad som händer i fria val det vet man aldrig. Dock indikerar din sista mening att du står för något annat…

  8. Anders Sellström

    Svar till Leif (2013-05-02 12:24)
    Företagande, utveckling och kapital. Du är emot det som är grunden för din välfärd. Vems är pengarna från början? Pengarna som du påstår vi ger bort till företagen. Var genereras de pengar som vi sedan beskattar? Hur mycket anser du vi kan beskatta de som genererar dessa pengar innan de slutar generera eller flyttar utomlands? Hur ska de då gå med din och min välfärd?

  9. Lennart Forsberg

    Dina ord gjorde mig riktigt besviken…

    Jag hade högre tankar om våra riksdagsledamöters formuleringsförmåga. Ditt tal om ”flosklerdagen” är dock inte så vitt spritt (8 träffar med Google), så du är förmodligen ganska ensam om ditt bildspråk…

    Dina ord om ”floskelpärmar”, ”skämmas”, ”skattekällan är outsinlig”, ”ett isolerat Sverige”, ”skattechocker”, ”logik föses undan”, ”skrik och skrän” kan man också kalla floskler – tomma fraser, enligt ordboken.

  10. lf

    Jag har aldrig upplevt en som spytt sån galla över arbetarrörelsen.
    Och dessutom en politiker som tillhör ett parti som säger sig värna om ett samhälle som lyfter fram de sociala värderingarna.
    Vad säger du till de tusentals äldre människor som byggt detta land och som tycker att det är roligt att finns en dag att demonstrera för jämlikhet och solidaritet.
    Jag tycker du borde skämmas Anders Sällström.
    Man frågar sig vad detta hån kommer ifrån.
    Socialdemokraterna har tagit ansvar i decennier för Sverige förutom ett tag på 90-talet då det bar iväg,jag är övertygad om att de kan fortsätta att ta det ansvaret efter 2014.
    Jag är förvånad att en politiker som representerar Sveriges minsta parti kan skriva denna blogg.

  11. Anders Sellström

    Svar till lf (2013-05-02 18:39)
    Så du blir förvånad att jag som Kristdemokrat, som tror på ett samhälle utan socialistisk styrning, skriver en blogg mot denna ideologi?

    Socialdemokratin som själv hyllar Tyskland som ett föregångsland i Europa med lägre arbetslöshet jämfört med Sverige. Det land som styrs av världens mäktigaste kvinna, Kristdemokraten Angela Merkel. Visst är världen upp och ner lf. Stäm du också in i den socialdemokratiska hyllningskören och åberopa föregångslandet Tyskland där Kristdemokratin styr. Mig gör det inget. Jag känner bara glädje 🙂

  12. lf

    Ja,jag blir förvånad.Jag trodde vi pratade om Sverige.Och där tillhör du ett parti som tillhör de som har minst gehör för politik som attraherar väljare.
    Men du kan ju fortsatt vara stursk med 3% av väljarkåren.
    Anders Sellström du finns inte på banan efter nästa års-val.
    KD har spelat ut sin roll i politiken.

  13. lf

    Jag skall fatta mig kort.
    Här är det en svensk politiker som för att komma med någonting ,hänvisar till Tyskland.
    Men Sellström,du måste ju komma med något i Sverige.

  14. lf

    Jag kan gått stämma in att Angela Merkel har gjort ett bra jobb i Tyskland.
    Men jag förstår inte vad det har med denna blogg att göra.
    Det rör ju den svenska arbetarrörelsens möjlighet att demonstrera utan att bli hånad av en riksdagspolitiker från KD.
    Men det är ju också så att KD i Sverige har misslyckats i sin politik och då går det väl inte att hänvisa till Angela Merkel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.