Vad fn håller dom på med på XXL?

 Ja, det kan man ju undra. Bakgrunden är att en före detta anställd skrev ett längre inlägg på Facebook om hur man på XXL sport och vildmarksvaruhus bestraffade anställda genom att bland annat beordra armhävningar.

Det är inte ok (för att citera statsministern)

XXL:s vd Per Sigvardsson är ingen dumsnut utan inser att man på sociala medier har uppmärksammat en företagskultur som kanske inte är alltigenom sund och att detta kan komma att kosta dem pengar, bad om ursäkt, rättade till problemet och så mycket mer kanske man inte kan kräva?

I Umeå fick en praktikant mod att säga ifrån, förhoppningsvis kommer det att ske en sorts lokal repris och vi blir alla förhoppningsvis lite visare?

Att sociala medier har en sådan påverkan skrämmer oss chefer (nja kanske inte mig personligen) men beskrivningen av arbetsförhållanden är inget nytt. Dock kanske den litterära formen något mer djupgående.

Det kommer en hel del ny arbetarlitteratur nu, är man intresserad så har en väldigt attraktiv man skrivit en mycket bra artikel för tidningen BIS som man kan ladda ner här (artikeln är i slutet av tidningen)

https://foreningenbis.files.wordpress.com/2017/09/bis-3-2017-compressed.pdf

arbetarlitteratur

 

Som man kan se på bilden så finns både serier och barnböcker med och representerar moderna arbetsbeskrivningar och fler kommer.

Jag hör ibland att man beklagar sig över yngre anställda. Dom ställer krav. På arbetsintervjun kan det hända att den intervjuade vågade sig på att fråga vad företaget kan göra för hen.

Detta är ju egentligen helt underbart. Och uppskattar inte chefen detta så får man hoppas att den yngre generationen är skrivande både på sociala medier i bokform.

För mig är arbetslitteraturen en viktig komponent i bibliotekets demokratiska uppdrag och något vi prioriterar både i skyltning och sociala medier.

Aktuell just nu är denna bok:

arbetslitteratur

Bilden är för övrigt från bibliotekets Instagram (så nu kan jag göra reklam för två saker samtidigt). Följ oss på Instagram, följ människors arbetsliv i bokform och kämpa för biblioteken som den plats där den lilla människans får ordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.