Gör en skylt. Vinn ära och berömmelse.

Att vara bibliotekschef är ett väldigt värdigt ämbete med rötter i den påvlig bullan Ad Decorum Militantis Ecclesiae från 1475 och den franske bibliotekarien Gabriel Naudés bok  Advis pour dresser une.

Förr i tiden krävdes det att man kunde flera språk, bland annat latin, men numera verkar det duga med lite vadsomhelst och ibland kan det kännas som att man behärskar endast ett språk med nöd och näppe (ett och annat stavfel kan slinka med i bloggen).

Jag har ju tidigare utövat mitt nästintill heliga litteratur och kulturuppdrag från mitt kontor bakom soptunnan i närmagasinet men nu har jag blivit uppgraderad och fått ett nytt fint kontor. Men det saknas en skylt som signalerar hur värdig jag är:

kontor

 

Man borde ha en skylt där det stod ”bibliotekschef”?

Dock så kostar skyltar pengar och jag är inte så värdig att jag har tänkt betala för det.

Under en anställningsintervju blev jag tillfrågad om en specifik arbetsuppgift (den handlade om att klistra etiketter) och jag sa att det lät fruktansvärt tråkigt och undrade om man inte kunde lura skolbarnen att göra det.

Jag fick inte jobbet.

Fast nu är jag ju tryggt anställd så kanske kan man lura barnen att måla en skylt?

Jag kanske ska utlysa en tävling om vilka som kan måla bästa bibliotekschefsskylten?

Med tanke på hur ofta jag städar (och hur bra jag trivs) så kan den skylten komma att hänga ovanför dörren i all evinnerlig tid. Tänk att få skapa ett konstverk som överblickar kommunens kulturcentrum med dess mest ärorike förkämpe svingandes litteraturens svärd under? Vilken ära.

Fram till dess att värdighet/skylt-frågan är löst är jag öppen för förslag (som är gratis)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.