Ladda upp för att ladda ner

Är man så illa funtad i kolan att man ibland nödgas söka sig till litteraturens skrymselvrår så är e-läsning en fantastisk möjlighet. Ja, ja jag vet vad 96% av våra låntagare tycker (bokstavligt talat alltså, bara 4% av utlånen är digitala) och en gång i tiden så höll jag med. Det är mycket bättre med fysiska böcker.

Men låt mig få argumentera lite för e-boksläsaren:

Personligen så tycker jag att läsa på datorn, mobilen och paddan är lite av en skymf mot mänsklig sedlighet och förnuft men var och en blir salig på sin fason.

Vad jag önskar att fler bakåtsträvare kände till är den fantastiska e-boksläsaren.

En läsplatta, eller e-bokläsare, är alltså en särskild sorts platta som använder sig av så kallat flytande bläck, eller elektroniskt papper. Vad det betyder för användaren är helt enkelt att det i stället för att det känns som man glor rakt i en skärm, som man går allt för ofta, så glor man rakt i en bok, som man gör allt för sällan.

 

Dessa tekniska underverk kan man låna på biblioteket, och visst blir man sugen när vi marknadsför dessa med sådan färgglad iver och entusiasm:

 

Jag tycker verkligen att fler borde testa. Jag har en privat som jag använder ifall jag råkat läsa något som jag akut måste ha fortsättningen på (eller mer av) + att jag ibland laddar ner ganska mycket mysko gratis science fiction från 20 och 30 talet.

Mycket.

Så mycket att jag ibland funderar på om det inte är riktigt normalt.

Min platta läser böcker i epub format men man måste ladda ner ett program på datorn för att föra över lånen. Ja ja det står hur man gör här:

https://www.minabibliotek.se/e-b%C3%B6cker-%E2%80%93-s%C3%A5-l%C3%A5nar-du?refId=mkRD&culture=sv

 

Hur som haver! Det finns en massa gratisböcker att hämta förutom det man lånar via biblioteket:

Lite klassisk svensk litteratur:

https://litteraturbanken.se/epub

Open sorce böcker:

https://openlibrary.org/

Men det är här jag hänger :

 

https://archive.org/details/pulpmagazinearchive?and[]=subject%3A%22Science+Fiction%22

Ta hand om er där ute och bunkra upp med läsning ifall man nu, av någon anledning, skulle bli sittandes hemma.

Kram bibliotekarien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.