Hade jag just det bästa boksnacket någonsin?

Hade jag just det bästa boksnacket någonsin?

Mycket troligt eftersom det inte är så många som jobbar med boksnack.

Vad är boksnack egentligen? Ja det ska inte kännas som ett möte. Man kan lämna när man vill och man behöver inte presentera sig själv. Tänk ett digitalt rum där man råkar mötas och man kan diskutera böcker. Vi försöker att inte använda oss av bokprat då det är en mer etablerad och tråkig form.

Det är den digitala motsvarigheten till att stå i kö till informationsdisken på biblioteket. Jag babblar lite om böcker men viktigaste är ändå att man träffar lite annat folk och att man får samtala kring litteratur.

Jag måste ändå säga att det var riktigt, riktigt trevligt. Bibliotekarien var egentligen inte så mycket att hänga i granen men egentligen så tror jag att det oftast är där det fallerar. Vi som ska ”jobba” med boksamtalen är ofta för förberedda, har oftast en uttänkt strategi och syfte men det är inte riktigt så samtal fungerar. Givetvis så babblade jag på en hel del, det går inte riktigt att undvika då man ska hålla i ett ”arrangemang”. Vi pratade Steven King och jag rekommenderade Mr Mercedes till deckarfantasten, The Outsider om man vill läsa något riktigt otäckt samt Institutet om man vill ha något mer åt fantasy/hållet.

Jag fick däremot ett tips som jag blev sugen på Den flyende mannen av Steven King men under psednonymen Richard Bachman.

Sen dök också den här fantastiska boken upp i diskussionen

 

Vi pratade lite skräck och John Ajvide Lindqvist. Vi fick tips om Människohamn, jag passade på att visa Alma Katsus böcker (hunger och the deep som snart kommer på svenska)

Och säkert en hel del jag redan glömt.

Vi pratade mycket läsning och hade allmän trevligt och det är kanske det som jag tycker är det lyckade. Ett stort tack till deltagarna som vågar sig att prova på

Vi bestämde ett tema för nästa träff. Ungdomsskildringar. Jag ser fram emot nästa möte. Jag blev själv peppad på att läsa något jag kan överraska lite med. Jag tror jag ska plocka med mig en modern och en jätteomodern barndomsskildring.till nästa träff den 27 april

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.