Vinnarna i vår micronovelltävling

Oj.

Vi har fått in över 30 bidrag till vår novelltävling. Det är kanske lite mer än vad vi brukar när vi har den här typen av arrangemang. Det var också väldigt hög klass på bidragen och faktiskt några etablerade författare som skickat in bidrag.

Efter ett tag så förstod vi att det kommer att bli väldigt svårt och dessutom lite orättvist när vi korar en vinnare. Vi är heller inte särskilt överens (vinnarna har utsetts av en jury på två personer)

Jag hoppas att alla som deltagit i tävlingen kan känna stolthet och att man bidragit med något positivt. Den här tävlingen visar vilket stort intresse det finns för att skriva och vilken fantastisk mångfald av berättelser det finns.

Vi har fått in en hel del vacker poesi och också några lite längre noveller av otroligt hög kvalitet. Det är inte så att vi är särskilt pedantiska när det gäller formatet men det blev ett sätt för oss att sålla bland novellerna. En kort novell fick några fördelar.

 

Vi har fått in några ungdomsbidrag, eller, eftersom vi ibland är osäkra på åldern på dem som skickat in bidragen, i alla fall ungdomliga bidrag. Vi har försökt att lyfta några noveller som vi tyckte hade ett litet ungdomligare tilltal. Vi är rörda och ser det som en ynnest över att få ta del av olika personers vardag så det vill vi verkligen belöna.

Eventuellt så kan biblioteket belöna några berättelser i annat sammanhang.  Det rör sig mest om konspirationsteori-zombie-splatter i pulpstil som jag är väldigt tacksam för med som kanske inte nådde hela vägen just i den här tävlingen.

Novelltävlingen har egentligen aldrig varit uttalat lokal. Men några bidrag har ganska smart anspelat på lokala strömningar och intressen och därför ändå imponerat särskilt på oss.

 

Så vi har, lite orättvist, korat några vinnare. Noveller som berört oss, imponerat och förvånat.

 

Vinnarna är (utan egentligen någon inbördes ordning)

Åke Gustafsson

Wanessa Jakobsson

Kristoffer Cras

Pär Dunge

Molly Lindner

Christina Nordlander

 

Jag är så glad över att få ta del av alla fantastiska noveller. Ni som inte blev belönade nu var säkert väldigt mycket på gränsen och det blev lite svårt att välja. Några av mina personliga favoriter kom faktiskt inte med på listan. Jag hoppas att ni fortsätter skriva.

Kram Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.