Serietidningens dag

För mig blev detta en viktig insikt:

Om inte bibliotekarierna står upp för den smala litteraturen så gör ingen det. Mindre plats på kultursidorna, färre recensioner och e-media är en sak för sig.

Förläggarföreningen gav ut en rapport (Skilda världar) där litteratursociologerna Ann Steiner, Jerry Määttä och Karl Berglund undersökte villkoren för det vi kallar kvalitetslitteratur gällande e-media och även om det stora förlagen hade en hyfsat positiv syn så lönade det sig inte för dom små förlagen. Svårt att få medialt genomslag helt enkelt.

Vad tusan har detta med serier att göra kanske du undrar?

Jag tänker att det blir större ansvar för bibliotekarierna. Jag tänker att en måste göra den en kan?

Om det är någon som ska stå upp för den smala litteraturen så är det vi bibliotekarier och man får göra det bästa man kan.
Helhjärtat.
Oavsett om det gäller kvalitetslitteratur, poesi eller … Kalle Anka.

Om serier är smal litteratur kan man kanske diskutera men det är otroligt populärt bland både stora och små i Nordmaling. Det är väl värt att fira.

Otroligt glad och stolt över att vår webbsida uppmärksammar serierna !
https://www.minabibliotek.se/sv/article/hurra-f%C3%B6r-serier

Vi i Nordmaling har kanske länets bästa serieutbud (kanske bortsett från serieteket på väven som i ren kvantitet lätt slår ett litet bibliotek på fingrarna). Vi lägger inte ner så mycket tid eller pengar men en hel del engagemang. Vi får mycket inköpsförslag och själv läser jag och recenserar en serie i veckan på goodreads (nerdmaling). Det är mitt självpåtagna helgjobb och hittills har jag läst 127 serier!

Här är dom senaste som fått toppbetyg av mig:

 

 

Vi ska ha en liten invigning idag (klockan 11:30) och under sportlovet så kommer vi att ha lite serietema på en av våra ungdomsarrangemang 🙂

Man är alltid välkommen på biblioteket i Nordmaling, men serie-entusiasten är kanske är extra välkommen idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.