Monopolskola?

Inte förvånande vill socialdemokraten tillika För- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren inte ha fler friskolor. Konkurrens bekämpas bäst genom att förbjuda konkurrenter tycks vara mantrat i det partiet.

Tilltron till att den egna verksamheten har en hög kvalité vilket också betyder ett självklart val för eleverna finns uppenbarligen inte. Det förefaller som det endast genom att säga nej till alternativ som kampen om elever kan vinnas.

Varför inte låta eleverna välja? Den skola som inte håller måttet kommer inte heller dra till sig några elever. I längden handlar det om ett öppet förhållningssätt från kommunen, till gagn för alla.

Det bästa för alla oberoende om valet faller på en kommunal skola eller ett alternativ.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. TC

    ”Den skola som inte håller måttet kommer inte heller dra till sig några elever.” Problemet är att ALLA skolor måste hålla måttet för ALLA elever har rätt till bra utbildning, så det ska inte ha någon som helst betydelse vilken skola man går i för ALLA skolor måste ”hålla måttet”. Skolan ska främst vara till för barnen, eleverna, o inte för riskkapitalister… Friskolor är ok, men de bör inte få drivas i vinstsyfte där aktieägare kan plocka ut vinst. Religiösa friskolor måste förbjudas för skolans uppgift måste vara att förhindra att elever luras från verkligheten till religionens sagovärld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.