Heltäckande slöja – olämpligt i klassrumet!

"Min uppfattning i den här frågan är glasklar. Vi vill inte skapa ett samhälle där vi täcker våra ansikten. Vi vill inte acceptera värdesystem som bygger på att vi inte ska mötas, inte ska tala med den som är främmande eller av motsatt kön. Vi vill inte skapa ett samhälle där beröring, mimik, skratt, musik och möten är bannlysta och ska ersättas med iskyla och könsapartheid. Tvärtom vill jag som liberal se ett samhälle med större integration.

Jag tror inte på de främlingsfientligas tankar om att andra kulturer inte hör hemma här, lika lite som jag tror på faderns rätt att tvinga sin fru och sina döttrar att ständigt vända bort blicken."

Detta skrivit av Frerik Malm, riksdagsman, FP som stämmer bra med min inställning i frågan.

Låter väl självklart, vem är emot detta? Att döma av debatten är det många som tycker att det är frihetsinkränkande att ställa sådan krav. Vart är feministerna som vill att kvinnor och män ska ha lika rättigheter?

Burqa, Niqab och andra klädesplagg som döljer ansiktet ska inte tillåtas i klassrummet. Det ska vara möjligt att se hela ansiktet.

 

 

 

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Maria Hansson

    Ur min synvinkel är inte detta en så stor fråga, att man måste lägga onödig kraft och energi på den. Engagera er i de stora, mer akuta frågorna i den svenska skolan, i stället!

  2. Lotten Lindström

    Och vad har ni åstadkommit med det här förslaget när den här gruppen kvinnor och flickor inte kommer till skolan och inte lär sig svenska, och blir isolerade i sina hem? Närmare bestämt inte ett smack. Ägna energin åt förslag som gör skillnad istället. Om de beslöjade kvinnorna ska integreras i samhället måste de till att börja med lära sig språket – i skolan. När de inte gör det bidrar ni till segregation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.