Curla barnen – eller?

Barn ska inte curlas till överdrift – det tycker inte jag heller.

Föräldrar ska uppmuntra sina barn att idrotta, det är bra både för att ge en vana att röra på sig och en övning i lagarbete – det tycker jag också.
Men om barnet / barnen inte presterar så som jag som förälder hoppats och önskat – vad gör jag då? Lämnar barnet utanför sportanläggningen och uppmanar det (10 år gammalt) att gå hem – ca 6 mil? Nej, nej och åter nej. Alla idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet måste på allvar diskutera föräldrarnas roll som ledare, tränare eller hejaklack. Och faktiskt lära föräldrar att hantera sina besvikelser när 10-åringar inte presterar som förväntat.
Föräldrars främsta uppgift är att kärleksfullt ta ansvar för sina barn.
Inte att lämna dom på en parkeringsplats för att få utlopp för förälderns egen frustration.
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Detta hör inte till ämnet men jag är väldigt intresserad av att få veta hur en allianspolitiker ställer sig till den moderata idén om två karensdagar. Jag vet ej om det är ett konkret förslag men bortse från det. Hur ser du på tanken på två karensdagar vid sjukdom?

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Conny Forsström (2012-01-09 22:30)
    Känner inte alls igen diskussionen. Att det skulle finnas ett sådant förslag. Efter arbetsgivarinträdets tillkomst har väl den diskussionen varit tämligen död. Har svårt att tänka mig att Kristdemokraterna som sitter på departementen skulle driva fram detta som ett förslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.