Vad är en Frimurare?

Inget jag grubblat på innan VK i våras tog upp det i samband med Umeåpolitikerna – både de kommunala och de i Region Västerbotten. Fast det är ju till stor del samma personer det handlar om. Min första tanke när jag läste om dem var liknelsen med blivande tonårstjejers pyjamaspartyn där bara tjejer låser in sig. Jag tänkte ”lika barn leker bäst”.

Frimurare är ENBART gubbar som låser in sig och klär ut sig och har en massa ritualer. De kan till och med ligga i likkistor. Varför finns dödskallar och skelettdelar med i ritualerna? Det är klart att gubbar kan vara mera avancerade än 10-12 åriga flickor. Det är väl så hemligt så att inte ens deras fruar har koll på vad de sysslar med? Men dessa ritualer – vad de nu består av – verkar vara ett sätt att lära känna sig själv och utvecklas. Sånt håller våra politiker på med! Aldrig mer en röst på en Frimurarpolitiker från mig!!!

Nu när VK aktualiserat det igen så har jag kollat runt lite och börjat undra varför man vill bli Frimurare. Fick man inte leka Ivanhoe och Frankenstein som liten? Indianer och vita? Tar man revansch för att man inte fick vara med på tjejernas pyjamaspartyn? Ja man undrar ju vad dessa personer ska ”förverkliga”. Varför ska det bara vara gubbar som ”leker” för att komma upp till någon nivå 11? Och hur kommer det sig att det finns flera toppolitiker där? Varför får inte kvinnor, judar och muslimer bli medlemmar i Frimurarorden?

”En annan kritik som riktats mot Frimurarna är de hemliga vänskapsbanden, att orden kan vara ett hot mot demokratin. Då maktens män möts i smyg och sluter hemliga politiska överenskommelser. I en loge i Småland sitter exempelvis både stadens rådman, kontraktsprost, en advokat och en skattekonsult i samma loge.

Statsvetaren Marie Demker har beskrivit frimureriet som ett elitfenomen och en kontaktyta som kan används för socialt och ekonomiskt avancemang. Liknande resonemang för statsvetarkollegan Anders Westholm som hävdar att frimurarna kan vara ett demokratiskt bekymmer men konstaterar samtidigt att dagens frimurarorden inte består av speciellt höga makthavare”. (LÄNK)

Hur som helst anser JAG att dessa, i mina ögon machofjantar, INTE ska finnas inom politiken. Vad jag förstått är detta inte tillåtet i många andra Europeiska länder. Jag kan inte längre med respekt läsa till exempel Edward Riedls eller Nicklas Sandströms bloggar eller ta till mig av deras olika kommentarer i media. Samma med Thomas Hartman. Vilka är de som dras till en machokultur enbart för ”kristna” män bakom låsta dörrar? Hur kristen är man då? Fast det passar väl politiker som i sin retorik till exempel kan få sjuka personer att bli en tillgång på arbetsmarknaden. Eller att en abborre egentligen är en älg.

Läste att Jimmie Åkesson skall ha möte i Väven och personalen känner olust för att jobba då. Men vadå…han leder det tredje största partiet i Sverige vilket kräver fler väljare än vad C, L, Kd, V, Mp och Fi separat kan uppvisa. Ja flera av dem tillsammans. Oavsett vad man tycker om Sd-politiken så har ju Åkesson verkligen lyckats med sitt parti. OBS! Jag röstar INTE Sd men var är demokratin?! Vem bestämmer vad som är demokrati och inte? Om jag jobbade på Väven skulle jag personligen känna mindre olustkänsla för Åkesson än för våra egna Frimurarpolitiker jag antar brukar finnas där. Fast nu finns de väl på Grand Hotel i Stockholm och lever gott och lyxigt på våra skattepengar!

HÄR är deras program för 24 januari – 12 februari 2017. Klokt av Länsstyrelsen att dra sig ur detta efter årets partaj. Hur många miljoner kostar dessa tre (3) veckor och vad genererar de?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.