Mycket värre än jag trodde!

Skrev i går kväll om eländet med Folktandvården i Sorsele. Ja det gäller nog hela organisationen! Har i dag fått berättelser om eländet – från direktörer ner till ”småcheferna”. Man tror inte det är sant. Och längst upp på tronen sitter allas våra Peter Olofsson, Karin Lundström m.fl. Jag har åtskilliga gånger använt uttrycket inkompetens i samband med styret av Landstinget och det har verkligen förstärkts i dag.

Tack vare Aftonbladets avslöjande om missförhållanden i Karolinska så går nu chefer. Kanske man borde tipsa AB på Landstinget Vbtn och Folktandvården. VK verkar inte vilja eller våga rota i detta! Om det jag hört i dag är sant (vilket jag utgår ifrån) så borde många chefer packa ihop och skämmas över sina sätt att ”styra” en så viktig verksamhet som bekostas av skattemedel – våra pengar. Och det UTAN avgångsvederlag! Ja förra Tandsvårdsdirektören  Per Tidehag fick sparken men inget verkar ha blivit bättre för Sorseles del! Har man en organisation som genomsyras av att tysta personal och översitteri på olika sätt så borde det vara många som borde gå.

Vad gör våra lokalpolitiker? De ska ju stå upp för oss kommunbor kan man tycka. Det är väl ett av alla deras uppdrag. Vårt kommunalråd ger oss information då och då i SorseleAktuellt vilket jag uppskattar. Men vi får ingen information om hur läget är på Folktandvården. FINNS DET NÅGON FOLKTANDVÅRD I SORSELE EFTER ÅRSSKIFTET? Det skulle vi alla medborgare vilja veta.

Mitt förslag till kommunpolitikerna är att INTE hålla på och tjafsa med ledningen på VLL. Det är meningslöst! Gå på Socialstyrelsen och låt dem genomlysa VLL och Folktandvården i Västerbotten. ”Var du än befinner dig i livet har vi möjlighet att hjälpa dig att förbättra din tand- och munhälsa”. Fråga till Socialstyrelsen är att detta bör väl även gälla Sorsele kommun. Eller anser man att eftersom vi är en glesbygdskommun så är det inte så viktigt. Skulle vara intressant att höra svar därifrån.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.