Så har då valreklamen kommit

Centerpartiet och Socialdemokraterna visar på en lokal förankring, SD, V och Kd skickar ut en riksomfattande broschyr. Liberalerna (Folkpartiet) finns sedan några år tillbaka inte i vår kommun och tydligen inte Moderaterna numera heller. Som parti alltså. Med reservation för att jag missat nåt eller att Postnord missat min brevlåda. Eller att något kommer under kommande två veckor.

Det jag fått i min brevlåda har jag samlat på mitt köksbord för genomläsning och när det gäller det kommunala valet så finns det alltså bara två (2) alternativ! Jag fokuserar på dem nu.

(S) = ”Vi bygger trygghet i Sorsele kommun”.

Hur då undrar jag. Svaret i foldern är att ”Vi Socialdemokrater ska under fortsatta mandatperiod säkerställa den kommunala ekonomin. Med en ekonomi i balans kan vi se ljust på framtiden att utveckla den kommunala servicen för både gamla och unga”.

Detta vaga påstående följs av en massa undermeningar som bygger på ”stötta”, ”ge”, ”skapa”, ”öka”, ”satsa”, ”värna”, ”utveckla” och ”förbättra”. Inte ett enda ord om HUR!

(C) = ”För en bra framtid i Sorsele!”

Under rubriken ” Landsbygden ska utvecklas, inte avvecklas” finns faktiskt konkreta förslag hur man VILL styra i Sorsele. Bra tycker jag! Vad som sedan kvarstår som ord och vad som blir ”verkstad” i fall man kommer till makten vet ju ingen. Det här är politik = ord och ingen privat affärsidé vilken kräver resultat!

Tråkigt att Moderaterna, V, Kd och SD inte presenterat ett kommunalt partiprogram. Fast det är ju precis två veckor kvar så det kanske kommer nåt.

Beträffande Landstingsvalet så kommer jag inte att avge röst. Jag vet inte hur den rösten kommer att användas när Landstinget involveras i Region Västerbotten (eller om det kommer att heta Regionkommun eller Kommunregion) vid årsskiftet. Någon som läser detta och har insikt får gärna informera alla vi som inte har en aning. Använd vk.se.

I Riksdagsvalet har jag ingen aning! Har lyssnat på ett par valdebatter och snacka om ordbajseri! I mina öron alltså. Man kan sitta och lova guld och gröna skogar utifrån den verbala kompetens man besitter. MEN VAD STÅR PARTIERNA OCH PARTILEDARNA FÖR? Partiledarna är bäst på att säga vad de andra partierna INTE står för. Och om man kommit till makten och inte lyckats genomföra vad man lovade inför valet så är det andra partiers fel. Fasiken vad less man blir på dessa överbetalda verbala personer som vi försörjer. Vilka i sin tur skapar försörjning av våra skattemedel åt partivänner och kompisar. Behövs verkligen alla utredningar som tar några år när sunt förnuft är tillräckligt? Bara en av många tankar jag har om dagens politiker!

Exakt 14 dagar kvar till valet. Lycka till du som vet vart du ska lägga din röst;)

 

 

 

2 kommentarer

 1. Ewa-May Karlsson

  Hej Carl-Axel
  Jag är gruppledare för centerpartiet i landstinget och toppkandidat i detta val
  Ser att du funderar över hur det blir efter 1/1-19 när landstinget blir region
  Ni väljare bestämmer vid detta val vilka politiker ni vill ska sitta i det kommande regionfullmäktige
  Därför är det ett väldigt viktigt val för er alla att göra
  Den nya regionen kommer att ansvara för hälso och sjukvård som nu det är ca 9 miljarder per år
  Dessutom flyttas allt från nuvarande Region Västerbotten över med kollektivtrafik, infrastruktur , turism och kultur.
  Vi får också ett utvidgat uppdrag från länstyrelsen företagsstöd.
  Det kommer att väljas till en regionalnämnd som ansvarar för dessa frågor .
  Du kan läsa Centerpartiets program på http://www.centerpartiet.se/vasterbotten
  Där tydliggör vi hur vi vill få tillväxt i hela länet.
  Hoppas verkligen att du funderar en gång till och även röstar i landstings/regionvalet
  Det behövs ett nytt ledarskap i Västerbotten.
  Har du frågor maila mej eller skicka ditt nr så ringer jag dej
  Mvh
  Ewa-May Karlsson
  Centerpartiet
  Landstingsråds kandidat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.