Mycket värre än jag trodde!

Av , , Bli först att kommentera 19

Skrev i går kväll om eländet med Folktandvården i Sorsele. Ja det gäller nog hela organisationen! Har i dag fått berättelser om eländet – från direktörer ner till ”småcheferna”. Man tror inte det är sant. Och längst upp på tronen sitter allas våra Peter Olofsson, Karin Lundström m.fl. Jag har åtskilliga gånger använt uttrycket inkompetens i samband med styret av Landstinget och det har verkligen förstärkts i dag.

Tack vare Aftonbladets avslöjande om missförhållanden i Karolinska så går nu chefer. Kanske man borde tipsa AB på Landstinget Vbtn och Folktandvården. VK verkar inte vilja eller våga rota i detta! Om det jag hört i dag är sant (vilket jag utgår ifrån) så borde många chefer packa ihop och skämmas över sina sätt att ”styra” en så viktig verksamhet som bekostas av skattemedel – våra pengar. Och det UTAN avgångsvederlag! Ja förra Tandsvårdsdirektören  Per Tidehag fick sparken men inget verkar ha blivit bättre för Sorseles del! Har man en organisation som genomsyras av att tysta personal och översitteri på olika sätt så borde det vara många som borde gå.

Vad gör våra lokalpolitiker? De ska ju stå upp för oss kommunbor kan man tycka. Det är väl ett av alla deras uppdrag. Vårt kommunalråd ger oss information då och då i SorseleAktuellt vilket jag uppskattar. Men vi får ingen information om hur läget är på Folktandvården. FINNS DET NÅGON FOLKTANDVÅRD I SORSELE EFTER ÅRSSKIFTET? Det skulle vi alla medborgare vilja veta.

Mitt förslag till kommunpolitikerna är att INTE hålla på och tjafsa med ledningen på VLL. Det är meningslöst! Gå på Socialstyrelsen och låt dem genomlysa VLL och Folktandvården i Västerbotten. ”Var du än befinner dig i livet har vi möjlighet att hjälpa dig att förbättra din tand- och munhälsa”. Fråga till Socialstyrelsen är att detta bör väl även gälla Sorsele kommun. Eller anser man att eftersom vi är en glesbygdskommun så är det inte så viktigt. Skulle vara intressant att höra svar därifrån.

 

Här är svaret på tandläkarbristen m.m.

Av , , Bli först att kommentera 13

Nu har jag från några av varandra oberoende tandläkare fått svaret varför Folktandvården/Landstinget inte lyckas rekrytera tandläkare till glesbygden. Landstingets uppdrag till Folktandvården är nu på nivån att enbart barn och akuta äldre skall ges vård! Tidigare var uppdraget att tandvård skulle finnas regionalt utplacerad för ALLA. Undrar om det är likadant i Umeå?

Glesbygden i Västerbotten är hårt drabbat nu på grund av brist på tandläkare som i sin tur beror på Landstingets styrning. Behövde själv akut hjälp för några veckor sedan och blev hänvisad till Arjeplog eller Skellefteå! Bor själv i Sorsele. Det är ju skandal!!! Man kan fråga sig varför det blev så här trots skattehöjningen? Enligt de tandläkare jag varit i kontakt med så finns det ingen som orkar jobba 100% med barn och lite akut däremellan. Kan det vara en orsak till att fler och fler tandläkare söker sig till den privata sektorn?!

Samtidigt som våra Landstingspolitiker nu blir Regionanställda och får titlar därefter med högre löner och större byråkrati samt ett NYTT HUS för sig och sina ”kompisar” så förstår man varför pengarna inte räcker till välfärd för vanligt folk. Vården dras ju med samma problem. Och så har dessa makt- och penninglystna vänstermänniskor mage att stå och hytta näve mot det privata! VEM SKULLE HA HJÄLPT MIG I EN AKUT SITUATION OM JAG INTE FÅTT TAG I EN PRIVAT TANDLÄKARE? Det är en fråga till S, V och Mp som styr Landstinget och kommande Region Västerbotten.

Till alla er som röstade S, V eller Mp till Landstingsvalet måste jag ställa frågan: hur kunde ni!!! Tror ni att samma inkompetenta personer kommer att lyckas bättre under en ny mandatperiod? Jo jag vet …Att byta styre garanterar inget bättre. De (våra proffspolitiker) är alla av samma skrot och korn kan man tänka. Men förändring är nödvändig när man misslyckas år ut och år in.

Inom idrotten byts ledning/tränare ut när den negativa spiralen gått för långt. Så borde det vara inom politiken också. Tyvärr är det ni som valt dem som håller alla dessa, av våra skattepengar, högavlönade personer under armarna. Kräver ni inget resultat?

I dag har VLL ute 107 platsannonser inom sjukvården. Och nu är det inte semestertider!!! Om man söker via Folktandvården så hittar jag inte att man söker någon tandläkare till Sorsele. Såg en annons i våras men nu kanske man gett upp. Som sagt var… ingen tandläkare orkar jobba närmare 100% med bara barn. Finns det nån som kan förklara det för våra älskade/avskydda politiker beroende på hur man röstat!

Som avslutning kan du ju läsa Folktandvårdens uppdrag. ”Var du än befinner dig i livet har vi möjlighet att hjälpa dig att förbättra din tand- och munhälsa”. Tänk att våra politiker i Västerbotten totalt struntar i den meningen! Min personliga uppfattning är att man som politiker i dag är förblindad av hägrande egna löner och nya dyra lokaler. Hela vänsterfalangen är inte mera för välfärd för oss skattebetalare – och speciellt i glesbygd – än vad högerfalangen är.

Vad gör vi skattebetalare – vi som dyrt och på egen bekostnad av utebliven vård finansierar Sveriges bästa och säkraste ”försörjningsdepartement” – offentliga sektorns grädda? Någon som har en idé?

 

 

 

 

Ni missar väl inte….

Av , , Bli först att kommentera 3

…Spelmansstämman i morgon, lördag 29 september, mellan 12.00-16.00. Det är på Filadelfia där det är en underbar akustik. Högklassigt och absolut lyssningsvärt även för den som är ovan musiken. Det är gratis så det är bara att slinka in när det passar och man går också när man vill. Fikaförsäljning av åk 6. Missa inte detta evenemang.

Vilken fantastisk invigning….

Av , , 7 kommentarer 6

…av Sorsele som Årets Kulturkommun:)

Det började på skördemarknaden i Sandsele där det var jättemycket folk. ”Kulturproffs” från Umeå som talade och visade på lite av vad som komma skall under året. Sara Ajnnak, lokal artist, underhöll med jojk inklusive hennes bidrag till ”P4 nästa” och ett annat lokalt inslag var Sorsele Spelmän. Allt från en specialuppförd scen. Fantastiskt trevligt och bra arrangerat. Passade verkligen bra in i en mycket bra arrangerad skördemarknad.

Som sagt var mycket folk men även våra politiska partier fanns där inför valet. Bra tycker jag att de visar sig i sammanhang när det är mycket folk i farten. Jättetrevligt att växla ord med dem. Men vad står de för egentligen? Man blir lite kluven när det bland annat pratas om Kulturskola och hur viktigt det är. Skojar de eller är det bara valfläsk!? Ifall det är seriöst prat så undrar jag hur har man tänkt när presumtiva lärare inte blir kvar i kommunen? Var ligger felet? Där borde våra politiker börja så att det finns något att bygga utifrån!

16.00 – efter att skördemarknaden i Sandsele var över – så var Norrlandsoperan i Idrottshallen i Sorsele! För första och förmodligen sista gången vi i Sorsele hade möjlighet att uppleva dem på plats. En fantastisk musikalisk upplevelse- LIVE I SORSELE! Både Romantik och Wienklassicism. Först ut var en symfoni av Edward Elgar – en cellokonsert. Ofattbart hur man kan hantera sitt instrument. Och symfonikerna fick verkligen också visa upp sig på absolut toppnivå. Väldigt avancerat men smakfullt och njutbart.

Därefter paus med fika och så Beethovens 7 symfoni i andra akten. Wienklassisicm vilket innebär inte lika avancerat som första symfonin men otroligt bra framförd med en dynamik som kändes i hela kroppen.

Naiv, som jag förmodligen är, så såg jag framför mig massvis med uppklädda politiker som visade upp sig i sammanhanget och önskade ta del av denna fantastiska upplevelse. Och VERKLIGEN visade att man UPPSKATTAR KULTUR! Jag fick antalet närvarande politiker till noll (0)!!! Precis samma siffra som jag fått på andra fantastiska, i nivå med ”världsklass”, uppträdanden.

Jag blir bestört över våra politikers ointresse av kultur. Ibland kan man se kommunalrådet närvara. Men det är i samband med att han ska hålla något tal. Kd – som tydligen inte finns längre – brukar också ha en f.d.? politiker på plats. Man känner igen publiken på max ett 50- tal (oftast färre) när sådana här STORA arrangemang presenteras i Sorsele. Kan nästan namnge alla.

Man kan ju även undra var all media är sådana här gånger!? TV, radio och tidningar! Eller var det något ännu större som hände nere vid kusten? Någon ko som springer lös på E4! Eller ett lodjur, björn, varg som setts i närheten av Umeå. Eller någon vandalisering av något? Eller….?

Det är med sorg i hjärtat jag skriver detta. Kulturintresset i Sorsele är ofattbart lågt. Ska man sälja tunnbröd eller ha skoterutställning i samband med dessa fantastiska uppträdanden för att locka folk? Många evenemang är på gång och jag hoppas innerligt att kommuninnevånarna tar tillfället i akt och besöker dem.

Jag vill pusha för Folkmusikfestivalen som hålls lördag den 29 september i Filadelfia, Sorsele. Lokalen är vald på grund av väldigt bra akustik för ändamålet. Fantastiska musiker från Sverige och ibland även från Norge. Och även våra fantastiska lokala musiker så klart. Så brukar det iaf vara. MISSA INTE DET I ÅR IGEN!!! Kanske även DEBUT för NÅGON AV VÅRA POLITIKER att uppsöka detta arrangemang och BEKANTA sig med delar av KULTUREN I SORSELE KOMMUN!?

 

 

 

Så har då valreklamen kommit

Av , , 2 kommentarer 5

Centerpartiet och Socialdemokraterna visar på en lokal förankring, SD, V och Kd skickar ut en riksomfattande broschyr. Liberalerna (Folkpartiet) finns sedan några år tillbaka inte i vår kommun och tydligen inte Moderaterna numera heller. Som parti alltså. Med reservation för att jag missat nåt eller att Postnord missat min brevlåda. Eller att något kommer under kommande två veckor.

Det jag fått i min brevlåda har jag samlat på mitt köksbord för genomläsning och när det gäller det kommunala valet så finns det alltså bara två (2) alternativ! Jag fokuserar på dem nu.

(S) = ”Vi bygger trygghet i Sorsele kommun”.

Hur då undrar jag. Svaret i foldern är att ”Vi Socialdemokrater ska under fortsatta mandatperiod säkerställa den kommunala ekonomin. Med en ekonomi i balans kan vi se ljust på framtiden att utveckla den kommunala servicen för både gamla och unga”.

Detta vaga påstående följs av en massa undermeningar som bygger på ”stötta”, ”ge”, ”skapa”, ”öka”, ”satsa”, ”värna”, ”utveckla” och ”förbättra”. Inte ett enda ord om HUR!

(C) = ”För en bra framtid i Sorsele!”

Under rubriken ” Landsbygden ska utvecklas, inte avvecklas” finns faktiskt konkreta förslag hur man VILL styra i Sorsele. Bra tycker jag! Vad som sedan kvarstår som ord och vad som blir ”verkstad” i fall man kommer till makten vet ju ingen. Det här är politik = ord och ingen privat affärsidé vilken kräver resultat!

Tråkigt att Moderaterna, V, Kd och SD inte presenterat ett kommunalt partiprogram. Fast det är ju precis två veckor kvar så det kanske kommer nåt.

Beträffande Landstingsvalet så kommer jag inte att avge röst. Jag vet inte hur den rösten kommer att användas när Landstinget involveras i Region Västerbotten (eller om det kommer att heta Regionkommun eller Kommunregion) vid årsskiftet. Någon som läser detta och har insikt får gärna informera alla vi som inte har en aning. Använd vk.se.

I Riksdagsvalet har jag ingen aning! Har lyssnat på ett par valdebatter och snacka om ordbajseri! I mina öron alltså. Man kan sitta och lova guld och gröna skogar utifrån den verbala kompetens man besitter. MEN VAD STÅR PARTIERNA OCH PARTILEDARNA FÖR? Partiledarna är bäst på att säga vad de andra partierna INTE står för. Och om man kommit till makten och inte lyckats genomföra vad man lovade inför valet så är det andra partiers fel. Fasiken vad less man blir på dessa överbetalda verbala personer som vi försörjer. Vilka i sin tur skapar försörjning av våra skattemedel åt partivänner och kompisar. Behövs verkligen alla utredningar som tar några år när sunt förnuft är tillräckligt? Bara en av många tankar jag har om dagens politiker!

Exakt 14 dagar kvar till valet. Lycka till du som vet vart du ska lägga din röst;)

 

 

 

Döm om min förvåning….

Av , , Bli först att kommentera 6

…när jag ser en lokalpolitiker på affisch i infarten till Råstrand. Jag log brett. Alltså det är precis vad som behövs! Personer som visar upp sig och är beredda att ta ansvar för vår kommun inför ett val. I detta fallet är det Fred Stövset, (S), som tillkännager att han är beredd att axla rollen som kommunalråd.

”För ett Sorsele som håller ihop” är tydligen parollen. I SorseleAktuellt finns han också:) För att veta HUR han (S) tänker så är man välkommen till Coop i Sorsele. Eller till Ammarnäs, Blattnicksele eller Gargnäs. Varför skapar han inte en blogg, med hänvisning från Tyck till, vk.se, (många läser där) där han informerar oss om sina tankar? I kombination med de fysiska besöken förstås. Höja skatter? Hur jobba mot rikspolitikerna/regionpolitikerna? Främja företagandet? Vindkraften? Släcka gatljus ute i byarna? Skapa ett attraktivt Sorsele? Och så vidare. Vore så intressant att höra hans och (S) visioner HUR de tänker genomföra ”ett Sorsele som håller ihop”.

Men så undrar man förstås: har de andra partierna någon kandidat eller finns det bara en att rösta på? Tre och en halv vecka till valet!!

Ser att gatljuset är tänt nu den 15 augusti som utlovat var. 14 dagar för sent om man tänker på mörkret. ÄNTLIGEN:)

 

 

 

Så är då valrörelsen igång på allvar

Av , , Bli först att kommentera 12

Ja inte lokalt vad jag kunnat märka. Men regionalt och på riksnivå kastar partierna nu skit på varandra och lovar själva ”hött som bött” bara folk lägger sin röst på dem.

Om jag hittade ett enda parti som jag skulle känna mig någorlunda ”hemma” i så skulle jag definitivt engagera mig. Men det partiet finns bara inte. Ju äldre jag blir och ju mer jag börjar förstå/inse desto mer föraktar jag politiken och våra politiker.

Exempel 1: Liberalerna med f.d. skolminister Björklund i spetsen vill satsa på skolan kommande mandatperiod. Han hade 8 år på sig när Alliansen styrde och ställde. Resultatet från den perioden är att nivån i svenska skolor sjönk som en sten i PISA rapporterna. Men nu ska man ”satsa”. Bevare oss väl. Att man bara vågar gå ut med ett sådant valmanifest. Är man själv dum eller anser man att väljarna är dumma!?

Exempel 2. Sossarna i Landstinget har haft 8 eller 9, kanske fler mandatperioder, att styra upp sjukvården i länet. Blir ju bara sämre och sämre! Vårdköerna växer och i all statistik ligger Vbtn i många fall längst ner på skalan. Personal säger upp sig och är sjukskrivna. Man höjer Landstingsskatten. Men vad åstadkommer man? NU inför valet går man ut med hur man ska komma till rätta med sjukvården. Det gjorde man inför förra valet också. Och förra! Och förra…! TROVÄRDIGT? Inte alls vill jag påstå

Exempel 3. Sossarna på riksnivå som inte skulle höja bensinskatten för den var redan alldeles för hög. Det var ren och skär lögn inför valet! Oavsett vad samarbetsparten Mp krävde, vilka man behövde för att få ”makten”, så i efterhand visade det sig att man ljög för väljarna. Vem röstar på ett sånt parti?

Går att fylla på med hur många exempel som helst för den som är än mera insatt än jag.

Som jag ser det så finns bara ett sätt att komma fram till en god politik igen. FÖRSTATLIGA VÅRD, OMSORG OCH SKOLA! Då slipper vi lokalt och regionalt finansiera en hel hög med lokala, regionala politiker som i sin okunskap och med sina höga löner skall styra över dessa. På så sätt frigörs också pengar till verksamheterna. Å andra sidan stiger förmodligen den nationella arbetslösheten med ett par procent! Nationalekonomiskt tror jag det ändå blir billigare än det dåliga system vi har i dag.

OBS! Ideella lokala politiker uppskattar jag. Ni ser inte politiken ur ett personligt ekonomiskt perspektiv – ni har en uppriktig tanke med ert engagemang. Oavsett om era uppfattningar och mål sammanfaller eller ej med vad jag tycker så uppskattar jag er innerligt. Bara så att ni vet.

 

Sitter återigen i mörker

Av , , 5 kommentarer 4

Minns med fasa hur gatljuset släcktes i kommunen och i bland annat vår by Råstrand förra hösten. Nu är vi där igen. INTE EN ENDA LAMPA LYSER!. Det gjorde alla lampor som vi krigat oss tillbaka till under midsommartid när det var ljust dygnet runt. Jag skrev nåt på Tyck till Sorsele, vk,se och fick ett bra svar av Hazze, Elektrofredrik. Han verkade ha fått uppdrag av någon att lamporna skulle vara släckta mellan 15 maj och 15 augusti. Nu missade han släckningen. Men det blev släckt efter upplysning.

Min funderation är vem som anser att det ska vara släckt mellan 15 maj till 15 augusti? Gäller detta även Sorsele samhälle? Förmodligen inte! Sena kvällar samt nätter är det mörkt mellan ungefär 25 maj – slutet på juli på våran höjd och breddgrad.

Om det är samma tjänstemän som ”beslutar” om vilka lampor som skall lysa i kommunen och när de skall lysa så MÅSTE våra politiker börja engagera sig. Enligt Översiktsplanen så ”satsar” våra politiker på Ammarnäs, Sorsele, Blattnicksele och Gargnäs. I ett nationellt perspektiv kan det översättas med att man från Regeringshåll satsar på Malmö, Göteborg, Stockholm och en norrländsk stad. Samtidigt som man ljuger för oss väljare hur viktigt det är att HELA SVERIGE SKA LEVA. Ja Miljöpartiet har ju inte den visionen som alla vet, så de ljuger inte.

Man får samma känsla nu med gatljusen inom vår kommun. Vad görs utanför de utpekade serviceorterna? SKA HELA KOMMUNEN LEVA? Eller ”släcker” tjänstemän ner glesbygden utanför serviceorterna? På uppdrag av våra politiker!?

Intressant att se hur våra lokala politiker ställer sig till den frågan nu inför valet om en dryg månad. Om det nu finns några. Den enda jag märkt av på sistone är Lilian Holloway (M) och jag högaktar henne för att hon finns med på vk.se vilket många av väljarna har lite koll på.

Någon som vet när och var politikerna kommer att ge sig till känna före valet? Eller ska man söka upp dem på älgpasset?

Vård, omsorg och skola är MÅSTEN så det behöver våra politiker inte ens nämna i sina ”marknadsföringsblad”. Intressantare är hur man tänker med gatljus, service till serviceorter och utanför dem, företagssatsningar, fjällväg, vindkraft, turistsatsningar, skapa inflyttningsmöjligheter, öka kommunens attraktionsvärde, marknadsföring och så vidare.

Kan partierna börja presentera typ sådana förslag så har vi väljare något att ta ställning till. Vad ska vi annars rösta på?

Hur länge ska vi skattebetalare tillåta Region Västerbotten (S)?

Av , , 14 kommentarer 20

För flera år sedan var måttet rågat som jag ser det. Finns det överhuvudtaget någon som kan svara på vad Region Västerbotten tillfört länet? Svar NEJ! Jag har i alla fall inte hört ett enda ord om detta trots alla de kommunikatörer vi finansierar med Director of Communications and External Relations på Region Västerbotten, Thomas Hartman, i spetsen. Men ändå får alla dessa kraftigt överbetalda politiker hålla på i sin sandlåda utan att någon protesterar. Jag fattar inte detta.

Det handlar inte bara om att få möjlighet att välta sig i lyxen på Almedalen eller på Grand Hotell som vi skattebetalare finansierar. Region Västerbotten är för mig en ”sekt” av politiker som vill få så många verksamheter som möjligt i länet under sina vingar. Årskiftet 2018/19 faller Landstinget under deras ledarskap. Inte blir Peter Olofsson & co bättre ledare för sjuk- och tandvård bara för att de kommer att få nya titlar med högre lön! Varför protesterar ingen!!! Inte ett enda parti tar chansen inför valet att komma med ett vettigt ekonomiskt och kompetent alternativ till Region Västerbotten, Kommunregionen eller vad det nya ännu dyrare vansinniga alternativet kommer att heta.

Bara denna vecka visar Region Västerbotten upp sin inkompetens i dubbel bemärkelse. Man har anställt en vikarierande näringslivschef, Jonas Lundström, som behöver 21 månaders utbildning för att bli näringslivschef. Kostnad för oss skattebetalare ungefär en halv miljon. Då framgår det inte om det är netto- eller brutto kostnad. Om man räknar in frånvaro från jobbet för utbildning kanske vi närmar oss miljonen. Mitt krav är att alla som medverkat vid en sådan dålig anställning avskedas omedelbart! Utan avgångsvederlag! Men sådant händer inte när det handlar om kompisar – politiska kompisar oavsett partitillhörighet.

Sedan har vi allas vår Director of Communications and External Relations. Thomas Hartman, Region Västerbotten. Han hakar på sin partivän Lennart Holmlund som i sin blogg angriper universitetslektorn vid Pedagogiska institutionen, Johan Örestig, för att han har politiska åsikter. ÄR INTE SVERIGE LÄNGRE ETT DEMOKRATISKT LAND DÄR MAN OAVSETT TITEL OCH ANSTÄLLNING FÅR UTTRYCKA PRIVATA ”POLITISKA” ÅSIKTER OM DE INTE SAMMANFALLER MED SOCIALDEMOKRATISK POLITIK!? HÄR kan ni läsa Thomas Hartmans obegripliga inlägg angående Örestig.

Höstens val är en lysande möjlighet för oss väljare att få bort denna politiska ”ohyra” som jag anser Region Västerbottens ledning består av. VARFÖR TAR INGET PARTI I OPPOSITION DETTA SOM SIN STÖRSTA FRÅGA I REGIONVALET? Om inte så kommer dessa livsnjutare som vi finansierar att få nya titlar och en kraftfull löneförhöjning som vi skattebetalare ska stå för. Eller vänd på det – mindre pengar till annat mer väsentligt såsom vård, omsorg och skola. Dessutom vet vi sammansättningen i Region Västerbotten – i majoritet Umeåbaserade socialdemokrater!

Fattar inte varför Skellefteå och Lycksele ställer sig bakom denna organisation och sammansättning!? Och framför allt inte alla småkommuner.

 

Två saker jag vill pusha för

Av , , 2 kommentarer 3

1. Världsartister på besök i Ammarnäs kyrka och i Sorsele kyrka. Tack Carina Bergström för att du finns! Hur skulle kulturlivet i Sorsele se ut utan dig!? Ungefär 50 personer i Sorsele kyrka. Borde varit fullsatt. Ni som missade konserten i Sorsele kyrka hittar den HÄR

 

2. Sorsele årets kulturkommun i Västerbotten. Hur dokumenteras allt som sker mer eller mindre ideellt ute i byarna under ett år? Kan vi hjälpas åt med det? Något sådant finns inte med i ”projektet”. Vad händer kulturellt i Bockträsk, Gargnäs, Forsnäs, Ammarnäs, Tväråträsk, Grannäs, Blattnicksele och så vidare? Finns det någon/några ute i våra byar som kan ta foton/filmsekvenser från de arrangemang som genomförs? Räcker med mobilkvalitet. Tacksamt om ni själva kan göra ett ”bildspel”. Om inte hjälper jag till utifrån kommunikation med er. Jag är beredd att lägga ut det på en gemensam kanal på Youtube där vi kan visa vad som sker ideellt ute i byarna. Inte bara när Norrlandsoperan kommer till Sorsele eller vad som kommer att hända i samband med avsparken vid Skördemarknaden i Sandsele i höst. Då kan jag tänka mig att eventuell viss lokal media är närvarande.

Har fått material från kolmila i Tväråträsk. Ett färdigt bildspel och mycket informativt. Väntar på material från Filmfestivalen i Ammarnäs (Johan Palmgren), material från Ammarnäs bland annat från Potatisbacken, paltkokning/middag Råstrand samt från flottningsbeskrivning Holmen Gungar. Kanske lite från småstjärnorna också. Vi har så förbaskat mycket kultur i vår kommun som aldrig kommer fram. Min tanke är att vi gemensamt försöker lyfta allt som händer i vår kommun – sommar som vinter. Och allt där emellan. I en gemensam kanal/portal.

Om du som läser detta inte själv känner för att dokumentera så kanske du i din by anar någon som skulle kunna göra det. Prata med hen och be den personen kontakta mig. Helst via telefon. Jag finns på 070-322 77 05. Mailadress är [email protected].