Här är svaret på tandläkarbristen m.m.

Nu har jag från några av varandra oberoende tandläkare fått svaret varför Folktandvården/Landstinget inte lyckas rekrytera tandläkare till glesbygden. Landstingets uppdrag till Folktandvården är nu på nivån att enbart barn och akuta äldre skall ges vård! Tidigare var uppdraget att tandvård skulle finnas regionalt utplacerad för ALLA. Undrar om det är likadant i Umeå?

Glesbygden i Västerbotten är hårt drabbat nu på grund av brist på tandläkare som i sin tur beror på Landstingets styrning. Behövde själv akut hjälp för några veckor sedan och blev hänvisad till Arjeplog eller Skellefteå! Bor själv i Sorsele. Det är ju skandal!!! Man kan fråga sig varför det blev så här trots skattehöjningen? Enligt de tandläkare jag varit i kontakt med så finns det ingen som orkar jobba 100% med barn och lite akut däremellan. Kan det vara en orsak till att fler och fler tandläkare söker sig till den privata sektorn?!

Samtidigt som våra Landstingspolitiker nu blir Regionanställda och får titlar därefter med högre löner och större byråkrati samt ett NYTT HUS för sig och sina ”kompisar” så förstår man varför pengarna inte räcker till välfärd för vanligt folk. Vården dras ju med samma problem. Och så har dessa makt- och penninglystna vänstermänniskor mage att stå och hytta näve mot det privata! VEM SKULLE HA HJÄLPT MIG I EN AKUT SITUATION OM JAG INTE FÅTT TAG I EN PRIVAT TANDLÄKARE? Det är en fråga till S, V och Mp som styr Landstinget och kommande Region Västerbotten.

Till alla er som röstade S, V eller Mp till Landstingsvalet måste jag ställa frågan: hur kunde ni!!! Tror ni att samma inkompetenta personer kommer att lyckas bättre under en ny mandatperiod? Jo jag vet …Att byta styre garanterar inget bättre. De (våra proffspolitiker) är alla av samma skrot och korn kan man tänka. Men förändring är nödvändig när man misslyckas år ut och år in.

Inom idrotten byts ledning/tränare ut när den negativa spiralen gått för långt. Så borde det vara inom politiken också. Tyvärr är det ni som valt dem som håller alla dessa, av våra skattepengar, högavlönade personer under armarna. Kräver ni inget resultat?

I dag har VLL ute 107 platsannonser inom sjukvården. Och nu är det inte semestertider!!! Om man söker via Folktandvården så hittar jag inte att man söker någon tandläkare till Sorsele. Såg en annons i våras men nu kanske man gett upp. Som sagt var… ingen tandläkare orkar jobba närmare 100% med bara barn. Finns det nån som kan förklara det för våra älskade/avskydda politiker beroende på hur man röstat!

Som avslutning kan du ju läsa Folktandvårdens uppdrag. ”Var du än befinner dig i livet har vi möjlighet att hjälpa dig att förbättra din tand- och munhälsa”. Tänk att våra politiker i Västerbotten totalt struntar i den meningen! Min personliga uppfattning är att man som politiker i dag är förblindad av hägrande egna löner och nya dyra lokaler. Hela vänsterfalangen är inte mera för välfärd för oss skattebetalare – och speciellt i glesbygd – än vad högerfalangen är.

Vad gör vi skattebetalare – vi som dyrt och på egen bekostnad av utebliven vård finansierar Sveriges bästa och säkraste ”försörjningsdepartement” – offentliga sektorns grädda? Någon som har en idé?

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.