Var står våra två partier i Sorsele i storregionfrågan?

Ja som jag ser det nu så har vi bara två partier i Sorsele – Vänsterpartiet + C + Kd + M är det ena. Jag kallar dem hädanefter för Vindkraftspartiet. Det andra partiet är Socialdemokraterna.

Det är hög tid nu att börja profilera sig inför kommande val 2018. Min gissning är att Vindkraftspartiet – som visat sin villighet att ”prostituera” sig för andras vinningar (läs Vattenfall och markägare) och totalt struntar i folkviljan, är positiva till en storregion.En sådan skulle påverka utvecklingen i Sorsele än mera negativt och det tror jag att de tycker är positivt! Men vad tycker Socialdemokraterna?

Eftersom ingen av partierna kan kommunicera med kommuninvånarna så kommer vi att gå till ett val 2018 som är lika bedrövligt initierat som det förra. FINNS DET INGEN INOM SORSELES TVÅ PARTIER SOM ÄR INTRESSERAD AV KOMMUNIKATION MED MEDBORGARNA???

Vad jag menar med kommunikation är att åtminstone någon – gärna flera – från de två partier vi har kvar i kommunen, via bloggar kan meddela vad som händer och var partiet står i olika frågor. Det behöver inte vara akademisk kvalitet på det man skriver – Lennart Holmlund som exempel, kan ju förmedla sina och partiets tankar. Senast i dag fick han ett offentligt mothugg av en partikamrat. Det är ett friskhetstecken. Man kan tillhöra samma parti men ha olika åsikter i vissa frågor.

Har våra Sorselepolitiker några egna funderingar, tyckande om storregionen Norrland eller egna visioner? Det kommer nog att förbli en obesvarad gåta för oss väljare!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.