Möbler tillverkade av mördare och pedofiler?

Kan det verkligen vara möjligt?

Eftersom jag tror på Karma så kan jag aldrig mer sätta min fot på Jysk bäddlager hur billigt och bra det än sägs vara och hur bra erbjudanden de än slänger i min brevlåda.

Läste just en artikel som handlar om hur Niklas Lindgren och Anders Eklund har blivit kompisar i fängelset och hur de tillsammans snickrar möbler åt Jysk.

Tänker verkligen inte länka in något så vidrigt i min fina lilla blogg, men googla gärna så kommer ni att hitta det på en gång.

Jag vill gärna vara en medveten konsument och jag vill inte gärna handla kläder som är tillverkade av barnarbetare, inte heller livsmedel som odlats i fattiga länder under hemska förhållanden och jag vill definitivt INTE ha möbler som är tillverkade av otäcka barnamördare / pedofiler / våldtäktsmän!

Jag VÄGRAR! Vad tycker ni andra?

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. TS

    Hej!
    Bästa stället för intagna på fängelser brukar vara ”snicken”. Man får lära sig olika hantverk och befinna sig i legotillverkning, man får en mindre lön för mödan och fördriver tiden på ett meningsfullt sätt. Man jobbar tillsammans och med ofta kunniga arbetsledare. Kriminalvård i verklig bemärkelse. Slantarna kan man spara så man får råd att köpa tidningar, godis eller ett par löpardojor. Man kommer undan lånandet som ofta är en konflikthärd i fängelser. Spel och dobbel kan dämpas i viss mån om man inte har blottställda intagna. Så morötter och belöningar (precis som i samhället utanför) är viktiga komponenter.

    Jag ser positivt på legotillverkning utifrån min erfarenhet av arbete som vårdare på kriminalvårdsanstalt. Att vissa tillverkare drar nytta av detta system är som det är. Att många produkter vi köper idag är tivverkade under slavlika förhållanden i Kina verkar inte vara något krux så länge priset håller sig lågt och därmed bidrar till social- och/eller lönedumpning som idag påverkar hela vår produktionsapparat.
    MEN. I vissa fall kanske tillverkare borde informera att det är intagna som varit delaktiga i tillverkningen. Av de tusentals personer som är intagna på anstalter är inte omnämnda ”värstingar” representativa. Arbete och utbildning (lärlingsmetoder) är oerhört
    bra metoder att rehabilitera på. Dock kanske ursprung borde väljas som i alla annan varudeklaration. Så folk kan välja. Det är väl det påtvingade som är kruxet förmodar jag, för din del.
    Men utan en vettig och konstruktiv verksamhet för de intagna, försvåras rehabilitering och anpassning till ett vanligt liv. Vet man att verksamheten är av godo, tror jag fler människor kan förstå och acceptera rådande faktum. Men självklart hänger det på att kriminalvården belyses på ett nyanserat sätt. Journalistiken av idag har en tendens att leta efter rubriker och skandaler snarare än att skapa fördjupelse, insikt och förståelse. Media har ett stort ansvar. Som vissa tidningar punktmarkerar dömda namngivna personer, kan också bidra till försvårad rehabilitering. Media ska inte skapa en paranoia som skapar självuppfyllande problem hos personer med en komplex personlighet. De behöver vara i fred för att komma tillbaka.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till TS (2009-07-16 18:24)
    Absolut tycker jag att intagna skall ha sysselsättning.. det är bara det att för mig skulle det kännas skumt att ha tex en säng (!) som kanske en sexualbrottsling gjort. det är sådana saker jag tänker på just när det gäller den här typen av varor. Varför inte låta dem förpacka sjukhusmaterial? Eller nåt annat ”massproduktivt”? Men när det gäller just möbler eller kläder som används i folks vardagsliv så tror jag att det för vissa människor kan kännas anstötligt. Offer / anhöriga tror jag till exempel INTE kommer att handla på jysk fler gånger i alla fall. Så ur vinstdrivande synpunkt, så tror jag tyvärr att ett företag som jysk kommer att tappa en del av sin kundkrets. Jag kommer inte att handla där igen för at jag tycker att det känns aningens osmakligt att samma händer som skändat och mördat ett barn kanske har snickrat en trevlig liten byrå.. Nej tack säger jag till det! Tack för dina synpunkter i alla fall //Helena

  3. george

    Sämsta innlägget jag läst på länge! Vart du verkligen förvånad över att inntagna på svenska fängelsen tillverkar saker? Om dom hade vikt mjölkkartonger hade du slutat dricka mjölk då, eller slutat röka om dom rullade cigaretter åt lågprisciggen level och corner (som jag gissar att du röker) jag hatar och dom vidriga lilla asen anders eklund och fucking hagammanen, men kom igen och va lite realistisk nu

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till george (2009-07-20 21:16)
    Haha.. nope, självklart vet jag att de tillverkar saker. Ville bara poängtera att JAG inte är så sugen på möbler från jysk efter det jag fått veta. Men som sagt, det man inte vet lider man inte heller av. Och Du.. ”george”… Jag röker inte. Jag är alldeles för smart för det 😉 Och tack för ditt inlägg //Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.