Att inte dricka mera….

…var ett beslut som växte fram efter att kroppen reagerat våldsamt dåligt på alkohol några gånger. Baksmällorna har inte varit att leka med under de senaste åren och jag har inte alls känt mig frisk och kry efter en blöt kväll.

Visst, ett glas vin till god mat, eller en öl har väl slunkit ner men jag har varit ytterst restrektiv eftersom alkohol har påverkat mig så extremt dåligt de sista åren.

När jag var yngre kunde jag partaja flera dagar utan att det märktes. Jag och mina kompisar kunde ha riktiga sjöslag och ändå kliva upp och jobba efter ett fåtal rusiga sovtimmar. Det var fest flera dagar i veckan och att man jobbade i restaurangbranschen i en storstad gjorde ju inte saken bättre. Vi kunde hälla i oss liter efter liter av sprit, vin och öl och vi reflekterade inte ens över hur mycket vi drack. Baksmälla var ett ord som inte fanns i vokabulären och egentligen är det ju bara ett under att man inte blev alkoholiserad med tanke på hur ofta och mycket man drack.

Man hamnade i situationer som man ALDRIG skulle hamnat i om man varit nykter och med det följde ju såklart en massa ångest med. Vad man gjort och med vem och varför och så vidare. Ja, man fick helt enkelt skämmas ögonen ur sig ibland beroende på vad man sagt och gjort kvällen innan. PINSAMT är ordet.

Speciellt när man går igenom alla sms man skickat och mottagit på fyllan… åååh vad pinsamt! Det borde verkligen vara alkolås på mobiltelefoner.

Jag rodnar när jag tänker på alla patetiska fyllesms man fått och ibland skickat haha.. Ja, nobelpris lär man ju inte få för sådana sms   🙂   Så jag fortsätter min nyktra bana och känner mig hittills ganska nöjd med det. Speciellt eftersom jag dessutom har en närstående som kämpat mot alkoholmonstret en stor del av sitt liv.. Så jag känner liksom att jag vill vara "sympatinykter" Ja, ni fattar. Det är ju svårt att försöka kräva nykterhet av någon om man själv är och smuttar i skymundan. Nä, då försöker jag hellre leva nyktert. Så jäkla svårt kan det väl inte vara?

Det är egentligen rätt märkligt. Alkoholen tar man till när man ska fira.. men även om man är deppig och vill "trösta" sig.. det är ju inte konstigt att alkoholen idag skapar fler alkoholister än någonsin eftersom vi blivit så "kontinentala"  *suck*

Och den bästa effekten för mig det blir att slippa dessa tvådagarsbaksmällor då jag ångrar min exsistens och bara vrider mig som en mask och skulle hellre skära av mig min högra arm än att må så dåligt. Hmm.. jag tror helt enkelt att min kropp försökt att ge mig en hint under de senaste åren:  "SPOLA KRÖKEN FÖFFAN"

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Sanna

    Skojaru jag funderar på nykterheten också, men suget blir endå för stort ibland, särskilt när öllampan lyser 😛 Men jag är så duktig så jag nöjer mej med typ 2-3 öl, så jag brukar inte dricka mej full speciellt ofta, kanske händer 1 gång per år, så jag slipper va bakis så ofta för det e det värsta jag vet !

  2. Amanda

    Tack, jag blir alltid lika glad när jag läser sånt här.
    Jag är själv nykterist, och blir glad när folk skriver inlägg som detta på sina bloggar, dom behövs, jag slipper känna mig så ensam i bloggvärlden.
    För övrigt är din blogg riktigt rolig/intressant att läsa ^^, *L*

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Amanda (2009-09-04 18:46)
    Tack vad kul att höra! 🙂 Ja, så mycket alkohol som man druckit i sina dagar.. usch, det får en verkligen att tänka efter. Speciellt nu när barnen börjar vara större. Man vill ju så gärna göra rätt och det som känns skönt är att jag befunnit mig på ”båda sidor” För nu vet jag ju vilken sida jag mår bäst på! 🙂 Nu ska jag genast spana in din blogg. Kul att hitta något nytt att läsa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.