Min läskiga näsa…

…som jämt ska vara till förtret. Sedan jag fick mitt första barn så har jag haft ett luktsinne som är helt extremt bra. Alla sa att det skulle gå över efter graviditeten.

Men inte…

Då sa alla som "visste" att det "går över efter jag slutat amma"

Men inte…

Och det värsta är att det blivit VÄRRE för varje barn. Jag kan komma hem och redan i hallen känna vad för sorts godis barnen äter. Jag kan vakna på övervåningen och känna att Jimmie sitter och äter en macka med salami på. Jag kan till och med känna när någon i min närhet har mens (Äckligt, jag vet…)

Jag känner lukter som "normal-luktande" människor hävdar icket existerar. Jag luktar och sniffar, gräver fram bevis för att sedan kunna överbevisa att det VISST var så som jag trodde. Min näsa och mitt luktsinne ljuger nämligen aldrig.

Nu när jag är gravid så är denna förmåga eller kanske jag ska kalla det förbannelse ÄNNU jobbigare än vanligt.

Jag kan bli hyperirriterad på lukten av papper (!!) och odören av otvättat hår på någon kan nästan väcka aggresivitet hos mig. Nyinköpta kläder fullkomligt stinker kemikalier och att gå in på till exempel KICKS är i det närmaste omöjligt. Dofterna sätter sig som hullingar i näsan och gissa hur det känns att förnimma dålig andedräkt i en hiss där man står med andra människor? Läskigt eller vad?

Min näsa är ganska så användbar i vanliga fall, en riktig superförmåga faktiskt! Men nu… i samband med graviditeten så är den bara till förtret. Jag håller på att bli KNÄPP!! (are?)

Så gott folk där ute: Glöm inte att tvätta håret är ni snälla. Det kan ju hända att jag råkar gå förbi och får ett "lukta-smuts-anfall" hahaha…

"Att vara gravid är som att befinna sig på en annan planet där de enda som förstår en är andra tjockisar med bulle i ugnen"

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Sanna

    Låter ju som värsta övernaturliga förmågorna! Tänkte först att det skulle va rätt bra att ha så bra luktsinne men inser nu när jag läser ditt inlägg att det inte är så roligt! För mej är det tvärtom, jag har ju annars problem med känsliga slemhinnor pga av allergin, men nu är jag nästan alltid tät i näsan, men läste att det tydligen också var ett gravid symton? Har fler vänner också som fått nästäppa under sin graviditet….helkonstigt jue

    Vore ju bra om det fortsatte ett tag efter graviditeten så man slapp klädnypa under blöjbytena, haha

  2. Marie Jonsson Springare

    Hej
    Efter en superweekend på hälsohem med potatisvatten, supergod vegetarisk mat och ffa massor med vitlök, hoppas jag du står ut med min andedräkt då vi träffas. Hoppas ni hade det bra i Vindeln. Viggo trivdes alldeles förträffligt tillsammans med Roger, särskilt då han fått sova i min säng när jag var borta. Ser fram emot att fira julen tillsammans med er.
    Kram från mamma

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marie Jonsson Springare (2009-12-21 08:04)
    Jo, han har nog haft det riktigt kanon med Roger 🙂 Lyxlunch me hamburgare och allt. Låter som att ni hade det bra därborta.. Förutom bristen på kaffe? 😉 haha.. ska i alla fall bli jättetrevligt med jul hos oss. *kram*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.