Hemsk dag med Haiti på näthinnan…

Kära Lisa.. Hon har inte bara hittat théet jag vill ha utan hon har även köpt det åt mig där borta i Gustavsberg. Jag blir så himla glad. Hon kan verkligen konsten att fixa det där lilla extra för att man ska känna sig bortskämd alltså. Lisa är toppen!

Speciellt dagar som denna kan man behöva lite uppmuntran. Hade en ovanligt gräslig dröm inatt som gick ut på mord och andra hemska saker. Hur många gånger jag än somnade om så kom jag tillbaks till eländet. Undrar om det har att göra med rapporteringen om läget i Haiti just nu? Jag kände mig så ledsen igår efter att ha läst kvällstidningarna och sett bilder därifrån med skadade och döda människor överallt.

Finns inga ord att beskriva en sån här bild

Jag har lite svårt att skaka av mig sådana här bilder numera och jag funderar mycket på hur orättvist allting ter sig för människorna. Vi har ALLT och för oss är det så självklart med välfärd, trygghet och säkerhet medans man i till exempel Haiti just nu kämpar för sin överlevnad.

Här i vår lilla bubbla fortsätter livet för de flesta som om inget hänt. Samma fåniga reklamfilmer rullar i våra tv-rutor till exempel. Och då kom jag på en liten grej som JAG tycker skulle vara toppen:

Tänk om alla företag (många av dem multinationella) som betalar dyra slantar på att få göra sin tv-reklam istället kunde slopa reklamen i en hel månad och istället skänkte pengarna till katastrofdrabbade Haiti? DET om något skulle väl ge massor av positiv reklam till just det företaget som för en stund kunde lägga bort den ytliga hetsen på ännu mer konsumtion och istället tänka med en mänskligare del än den giriga "jag-vill-ha-mer-delen"?

Visst, kalla mig gärna naiv, men håll med om att det var ett bra förslag?

Själv kan jag inte bidra med mer än några tjugor, men då har man i alla fall dragit ett litet strå till stacken. Gör det lilla du kan om du har möjlighet. 

Vad har DU själv gjort för människorna i Haiti?

"Ingen kan göra allt men ALLA kan göra något. Kom ihåg det! Ge lite och sov gott om natten"

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. jessi

    Tjena bruden, Gravida är visst vackra, den som säger annat får spö!
    Vi blir oxå fula tanter har jag märkt, det dök upp ett vackert lammkött utanför dörren så jag vara bara tvungen att bjuda in honom trots att jag inte skulle ha nått! =)
    undra vad andreas hade sagt om jag hade ”förvarat” honom på ett bra sätt, typ bojad udner sängen =P

  2. Lisa

    Oj, är jag? Ja, det kanske jag är. -hehee- Alltid kul att glädja sina vänner, speciellt när det inte behöver vara så ”mycket”. Det lilla är det största i livet, enligt mig.

    Och du, titta inte så mycket på hemska bilder. Det är inte konstigt att du har mardrömmar. 🙁 Och du frågade vad andra gjort för folket i Haiti; vi har gett ett litet bidrag till UNICEF och Läkare utan gränser. Och heja till Roger Akelius, svensken som donerar 100 miljoner under en 25 årsperiod till SOS barnbyar i Haiti.

    Ses imorgon! KRAM Lisa

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2010-01-18 19:13)
    Det är sant! det är alltid det ”lilla” som förgyller ens vardag lite extra 🙂
    Nä, borde verkligen stänga ögon och ron ett tag för att orka hämta andan. Har inte mått så här sen tsunamin och Viggo föddes ju i samma veva så jag antar att hormoner/graviditet/katastrofer påverkar mig extremt dåligt 🙁 Idag ses vi i alla fall! Kul.. Kramen

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-01-20 08:46)
    Ja, det är riktigt hemskt allting. Man önkar att man kunde göra mer, men det verkar ju som att de flesta är ganska engagerade i detta. Läste om ex antal ”kändisar” som faktiskt skänker rätt stora belopp. Det känns toppen tycker jag 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.