Jag är faktiskt rädd…

…nu. För snön.. Visst låter det knäppt? Jimpa klev upp 45 minuter tidigare imorse och skottade sig en väg till garaget och tänker försöka bana sig väg till jobbet trots att risken finns att han kör fast någonstans.

Jag föreslog att han skulle ringa till jobbet och säga att han kanske skulle bli lite sen och åtminstone invänta traktorn som borde komma snart, men icket.  Så nu kan jag inte ens sova till klockan sju som jag brukar utan sitter här och väntar på att han ska ringa och säga att han är tryggt framme på jobbet. Killen har grym arbetsmoral plus att han är uppvuxen i Gällivare där snömassor som dessa inte har så stor betydelse. Så jag hoppas han fixar det. Täckisar och spade är med i bilen i alla fall. Alltid något.

Jag minns också det gigantiska snöoväder som rasade över Göteborg vintern 1995 som till och med finns omnämnd på Wikipedia (!) Jag jobbade då ute på Volvo Torslanda utanför Göteborg och pulsade genom snön för att ta mig till min busshållplats. När jag insåg att inte ens de stora huvudvägarna var plogade så skulle jag pulsa hem igen, men det var inte det lättaste för jag hittade nästan inte hem den gången och det var det absolut läskigaste i väderväg jag varit med om. Mörker och snöstorm och inte ett spår eller en väg att följa.

Men jag gjorde ett tappert försök i alla fall och mina jobbarkompisar sa senare att det var ju typiskt oss norrlänningar att försöka ta sig till jobbet fast det var i det närmaste omöjligt.

Det får vi ju alla norrlänningar ta som en komplimang tycker jag. Att vi är lojala och plikttrogna och har en arbetsmoral som vi försöker sträcka ut långt över vädrets makter. Vi gör det vi kan och ibland lite till.

Var nu rädda om er idag allihopa.

Snart tinar vi fram igen 🙂

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag vägrade en gång i tiden att köra bil på vintern, det bara blev så, jag hade inte kört på flera år och ingen halkbana var obligatorisk då jag tog kortet. Men just den här morgonen hade jag BESTÄMT att jag skulle ta den och det hade kommit massor med snö. I ren tjurskallighet tog jag bilen. Det var som att köra skoter, den gled hela vägen till jobbet. Men det funkade och det var huvudsaken. Ha det gott!

  2. magdalena farmor

    hej helena
    det ovädret kommer jag ihåg jag låg på neurokirurgen på salgrenska sjukhuset
    den veckan efter min andra hjärnblödning vi skulle åka hem på fredag morgon jag min man och linda men blev insnöade det var väl säkert 50 cm snö som kommit under natten så jag fick snällt vänta till nästa dag även då hade ambulansen svårt att komma fram typiskt sörlänningar som inte har någon framförhållning på vintern
    jag växte upp utanför göteborg då hade vi alltid riktiga vintrar med mycket snö och kyla då var det aldrig några problem med snöröjningen. Tänk att dom blir lika överraskade varje gång

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-01-28 07:41)
    Det är ganska kul att köra när det är mycket snö. Och halkbanan var ju en av de roligaste grejer jag någonsin gjort. Skulle ju vara jättekul att få göra den varje vinter 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till magdalena farmor (2010-01-28 08:46)
    Ja, tänk att de står som handfallna när det inträffar sådana saker som ett rejält snöoväder. Jag minns att en del åkte skidor längs avenyn så det var ju lite mysigt ändå.
    Men det är sant, det är otäckt om inte räddningstjänst kan komma fram ordentligt. Huvva!! Skulle inte vara kul att tex måsta föda barn i en bil som kört av vägen eller något sådant haha… Kram

  5. Lisbet Olofsson

    Det kan var aotroligt läckert att var aute på kvällen när dte är mörkt, trafiken är lugn och man är ute i pudervita landskap. Men just nu känns det bara onödigt..mycket snö.

    Förresten – hur det nu stavas. Jag jagade dig på Åhlens igår vid ..före 11.00 på f.m. Men jag tappade bort dig i vimlet *himlar med ögonen*. Var inte många på affären men du var snabb som en vessla och gömde dig bakom hyllorna. Jag gick ut när du gick in och plötsligt..fick jag en aning om att det kunde vara du. En komipis hade du med dig som du pratade med.

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-01-28 15:50)
    Jo, visst är det vackert.. men nog börjar man längta lite efter grönt nu *skrattar*
    Men.. vad synd att jag inte var mer uppmärksam. Var med kompisen och letade efter pojkleksaker. Hade ju varit fantastiskt kul att få träffas ”på rikt” 😀 Hojta HÖGT nästa gång haha… Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.