The Neverending story…

…är ju en helt otroligt bra film. Viggo fick den när han fyllde år och nu är det bara äventyrslekar och hjältedåd för hela slanten.

Han rider omkring på sin häst Artax och går in med liv och lust för att rädda hela "Fantasien"

Filmen är från 1984 men är lika hållbar idag tycker jag. Det goda mot det onda och massor med fantastiska figurer. En pojke som mot alla odds lyckas besegra det onda. En film som får det att kännas bra i mig i alla fall.

Och vem kan ha undgått att höra Limahls underbara låt med samma namn? Den är ju lika bra varje gång man hör den. Söt som socker var han ju också, Limahl alltså.. Kolla bara:

Hursomhelst, numera är hela familjen involverad i lekar som har med den oändliga historien att göra och det är hur kul som helst. Det är tur att historien är oändlig för annars hade det blivit väldigt tråkigt.

Atreyo (läs Viggo) flyger omkring på kompisen Falcor

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Helén

    Åååh vad jag tyckte att den där filmen var bra när jag var liten! Helt underbar. 🙂
    Jag var ju inte så gammal så pojkarna blev hjältar direkt. Å låten! Underbar den med.. suck…
    Tänk om man finge vara liten igen… 😉
    Kram!

  2. Sanna

    Jag älskade den filmen när jag var liten så den ska min bebbe också få se när den e lite större. Har Oändliga Historien 2 också….men den har jag inte sett. Jag och Johan såg den första filmen för inte så länge sen för att minnas tillbaka lite 🙂

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Helén (2010-02-12 15:24)
    Ja, nog är det en charmig film.. och jag var nog lite svag för noah Hathaway (Atreyo) när det begav sig haha.. Han e förresten rätt söt nu med 😀 Jag har googlat *skrattar*

  4. Lisbet Olofsson

    En av härligheterna med barn är att man får se filmer som säkert inte ens skulle fundera över annars. Har en gammal vidofilm som heter ”Den hemliga trädgården” någon engelsk klassiker som kördes minst två gånger per dag tills Dirty Dancing tog över.

    Nu var döttrana hemma och laddade in alla säsongerna av SEX AND THE CITY – så jäkla dåligt men så ljuvligt bra…*S*. Fatta – man kan drömma SIG BORT I EN FANTASIVÄRLD i New York. Hur KUL som helst. Jobbigt bara att se ALLA avsnitten men det är det värt mellan varven.
    Ha en underbar dag – solen lyser.

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-02-13 09:25)
    Så sant! Och är det en film som mamman inte gillar så kan man ju ”tjuvslumra” lite hihi.. Åh, jag gillar också 6&city! Har hela boxen men det tog några månader att se alla. Man har så sällan tid. Men nog behöver man få drömma sig bort i en glamourvärld långt borta från hellyhansen underställ och snöskottning 🙂 Ja, toppenväder.. Ska ut och vagga mig fram mellan snövallarna i MINST en timme! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.