Råttfärg, vårens färg…?

…Näe… *suck* Nu ger jag UPP! Har försökt ta reda på OM det är ok att färga, slinga eller tona håret när man ammar.

Lika många som säger att det är helt okej… lika många säger att man bör vänta..?!

Vad är det som gäller egentligen? För OM jag "bara" gör slingor i den hemska utväxten så kan det väl inte vara någon fara? Eller är det så att man gör bröstmjölken till en kemikaliebomb som är jättefarligt för bebisen? Någon som vet? För jag står inte ut med min decimeterlånga, råttfärgade utväxt längre.

Den är ful, ful, fuuuul och hur jag än gör så känner jag mig inte ett dugg snygg i håret. Efter mitt senaste frissabesök var jag hur nöjd som helst. Färgen i håret var jämn och fin och av den nordiska "råttfärgen" syntes inte ett spår. Men nu är utväxten åt helskotta för lång och jag måste verkligen ta tag i detta.

Så här vill jag ha det:

Ljust hår utan råttiga inslag vill jag ha!

Någon hårkunnig människa som kan ge mig klockrena besked? Jag måste lösa detta i-landsproblem för det är det enda jag har på en annars molnfri himmel.

 

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. My

    Jag tycker inte du ska oroa dig över hårfärgning eller slingblekning av håret. Använder du aldrig deodorant eller andra hygienartiklar med t.e.x alkohol? Inte blir babyn på fyllan av din bröstmjölk för det… Gör dig fin i håret du men upplys frissan om att du ammar så de använder milda produkter! Lycka till;-)

  2. Helena Nilsson Springare

    Tack! 🙂 Ja, ibland blir man nästan lite rädd när man läser om alla nya rön och råd och rekomendationer när man är gravid eller ammande.. men jag tror det lutar åt att boka tid för sling o klipp! 😀

  3. Nina

    Min dotter, frisören, sejer at det är snarare tvärt om- det är ammningen som påvärkar håret. Därför är det viktigt att frisören vet att du ammar, för om det används fel färg kan håret få lite lätt grönton…… Jag har samma råttfärgade utväxst som dej, så jeg hadde nog tänkt att grönt är ju en vårilg ogh pigg färg och försökt… *skrattar*

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Nina (2010-04-10 11:51)
    Brr.. grönt hår vill jag ju INTE ha förstås 😀 Nåväl, jag får ta och traska till någon frisör och rådfråga lite. Annars kanske jag rent av rakar av mig ALLT hår haha.. eller, näe.. kanske inte förresten!

  5. Sara

    Att färga eller slinga håret är inte farligt för en bebis.. Men däremot så kan resultatet på håret bli lite annorlunda än vad man hade tänkt sig. Men tala om för frisören att du ammar så blir det säkert bra 🙂

  6. Sanna

    Precis vad jag grubblat på! E ju sugen på frissan efter att man sett ut som ett monster ett tag nu. Jag tänkte oxå slinga det ljusare innan sommaren och när man slingar så ligger ju endå inte blekningen enda mot hårbotten så det borde ju inte va så farligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.