Sortera legobitar & förkortningar

…är verkligen inget jobb för en trebarnsmorsa med ryggskott kan jag lova. Så jag har alltså satt Fsson med två polare att sortera legolådan. Äntligen börjar det vara ordning och reda på pusselbitar och legobitar. SKÖNT säger jag!

I övrigt så kan jag meddela att min stackars rygg mår snäppet bättre. Kan tänka mig att mitt ryggskott var en kombination av: nylig graviditet och förlossning, byte av mbt/massajskor till platta tygskor, krypa runt på gräsmattan och rensa ogräs. Mmm.. jag tror faktiskt att det var allt det som gjorde att ryggen sa NO MORE!

Hursomhelst, efter att ha läst i kapp mig på diverse bloggar så kom jag återigen att tänka på det här med förkortningar. Någon som minns mitt förra blogginlägg som handlade om förkortningar?

blogg.vk.se/e-lack/2009/10/17/forkortningar-ar-141543

Jag borde ju ha nämnt förkortningen R.I.P också vilket är en ännu värre förkortning än det fåniga, töntiga, korkade och dumma jäkla "MVH"

*suck*

Jag menar, att förkorta en artighetsfras (MVH) eller en sorgfras som till exempel "vila i frid" är ju helt galet. Om jag förlorar någon närstående och får ett kondoleansbrev där någon skriver: R.I.P så skulle jag nog tycka att det var hemskt att personen i fråga inte IDS skriva ut hela frasen… som förresten är på engelska. Jaa.. någon som börjar inse hur korkat det hela låter? Man säger ju inte till någon som har sorg:

"Hoppas din gamla morfar får V.I.F"

??

Det finns ett slags vett och etikett i skriftspråket som jag fick lära mig av en svensklärare en gång i tiden och även om inte mycket av skoltiden har fastnat så sitter detta som berget. Så jag kommer i alla fall aldrig att förkorta hälsningsfraser, artighetsfraser eller känsloförmedlingar i skrift. Det är för mig helt otänkbart att skriva sånt.

Det sitter ganska djupt rotat i mig och därför får ni som läser min blogg finna er i att jag stör mig som tusan på den typen av förkortningar. För som sagt:

"Ids man inte skriva ut en artig eller vänlig hälsning så kan man lika gärna ge fan i det!"

"Helena e-lack på töntiga förkortningar"

 

 

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Lars Valler

    Livet är kort

    BB
    GB TV
    IQ AB Ba BC C TV
    FF LP EP UKV LSD
    SSU RFSU TV
    vpl OP
    SKF LO ABF TV
    SKF PR TCO DN TV
    SKF VD SAF SvD TV
    ATP KDS TV
    GB TV
    TV
    TV
    STOP

    Tage Danielsson

    Bara för att poängtera att livet är kort, men inte så kort att man bara behöver korta ner det till ett par bokstäver. ( må sen legolådan ialla fall för en stund vara i ordning, när jag bara hade tre barn brukade legolådan på något sätt stökas till snabbt )

  2. Jag

    Jag tycker det är en aning märkligt att du som ”stavar” udda ens tar upp detta. Fast det är klart, allt beror ju på ålder och hur gammal man är.

    Tack för underhållande läsning iaf, alltid kul att läsa.

    Tips: Man ska inte kasta sten i glashus 🙂

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lars Valler (2010-05-19 21:52)
    Hej Lars! Ja, legolådan är ju ett kapitel för sig 😀 Där hamnar ju inte bara lego utan också barbieskor, pusselbitar, godisskräp och annat ”användbart”. Och det här med förkortningar.. Ja, vad säger man? Har vi verkligen alltid så bråttomt att vi inte HINNER vara artig i vårt skriftspråk? Ha det fint 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Jag (2010-05-20 11:30)
    Hej ”Jag”! Kul att du läser min blogg och finner den underhållande. Alltid kul att höra och vad gäller ”stavningen” så var det ju inte riktigt den jag pratade om nu, utan det var förkortningar. Men vad vet jag? Du hittade kanske inget annat att störa dig på i bloggen just nu?!

    Och du: Tack för tipset 😉 Jag som alltid trott att det funkar att kasta sten i glashus! Nåväl, fortsätt gärna tipsa om fler saker som kan vara bra för mig att veta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.