Först blev jag riktigt ARG…

…på mig själv när jag här om dagen lyckades med konststycket att radera mer än hälften av min telefonbok.

Först kände jag nästan panik! Helt sjukt egentligen.. över ett riktigt uselt i-lands problem som raderade kontakter i en telefonbok kan ställa till med.

Sedan började jag tänka efter.. Och alla som känner mig vet ju att jag många gånger säger att "allt som händer har någon mening" även om vi inte fattar det just då?!

Hursomhelst så började jag fundera över min mobiltelefåniska kontaktlista och det slutade faktiskt med att jag raderade ÄNNU fler av dem som var kvar.

Varje gång jag är hos mormor och morfar så infinner sig inte bara lugn och ro, utan även en och annan insikt som oftast är riktigt bra för mig.

Jag inser här och nu att alltför många "kontakter" är sådana ytliga kan-lika-gärna-vara-utan kontakter. Till exempel de man träffar tre gånger per år och utbyter klyschor som:

-"Vi måste ju ses snart.. det var ju så lääängesen och OJ vad barnen blivit stora blablabla…"

-"Vi kan väl höras och gå och ta en fika snart?"

-"Kom och hälsa på"

-"Det skulle ju vara jätteroligt, vi kan väl träffas så får alla barnen leka?"

Klyschor och klichéer..

*SUCK*

För när man själv hör av sig och föreslår att man ska ses så är det lik förbannat ingen som har TID.. eller så VILL de inte umgås egentligen!! Det kanske bara är jag som är för dum för att fatta det?

Det bästa är ju då om alla ni klichémänniskor slutar att säga det då?!

Det slog mig häromdagen faktiskt, när jag hamnade vid ett fikabord där mina bordskamrater satt med varsinn dator framför sig. Jag kände mig smått ointressant och överflödig eftersom cyberpersonerna på facebook var långt mer intressanta än vad jag var. Det slog mig där och DÅ varför de ytliga kontakterna som ALDRIG har tid att ses fast man rabblar det som ett mantra varje gång man ses.

För med tanke på att de flesta man känner spenderar just x antal (för många?) timmar per dygn framför datorn med alla andra cyberspacesjälar så är det ju rätt så självklart att tiden minskar för människorna av kött och blod.

Och eftersom jag konstant vägrar facebook FAST alla tjatar om det så insåg jag att det klokaste jag kan göra är att radera bort alla de som SÄGER att de vill ses, fast det aldrig blir av. Jag är antagligen alldeles för ointressant som vill umgås IRL.

Jag antar att jag är och kommer att förbli hopplöst omodern när det gäller den saken.

Men om ni, som har mitt nummer kvar och känner igen er av dagens inlägg.. Kontakta mig gärna den dagen ni faktiskt kan, vill och har lust att umgås i det verkliga livet.

Jag lovar, det är trevligt och riktigt mysigt FAST saker och ting inte är så retuscherat, photoshoppat och skönskrivet som mycket är på facebook…

P.S Hos mig får man dessutom spilla kaffe på duken… det gör absolut ingenting!

 

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

 1. Helén

  Heej!
  Hahaha, jag skrattar gott åt facebook-grejen. En sak som jag har tänkt på när folk frågar om jag har facebook och jag säger nej, är att då börjar de allra flesta försvara sig hejdlöst; ”ja men jag har det bara för att blablabla”…
  Ganska intressant 😉 Kram

 2. jimpa hoffa

  Man bllir ju dum förklarad när man inte har facebook. Helt otroligt.. Har ju som sagt mycket annat att
  göra på dagarna. t ex träna, jobba o ta hand om barn=).Det är så mycket viktigare än och sitta bakom den där jävla dumburken hela dagarna o fråga va gör du??

 3. Ako

  Tycker inte att det är så mkt att orda om fb,, antingen har man det eller så inte. Jag har det för att jag tycker det är kul och jag sitter då verkligen inte hela dagarna framför fb!
  Vet inte om du lyckats tappa mitt nr men skickar dej det utifall att!!!
  Jag kämpar fortfarande med våran väg,,, känns lite hopplöst men var och knackade på nästan hos alla grannar i går kväll tog 4 timmar många hade mkt att säga om vägen och jag tänker fortsätta att kämpa!
  Mysigt att träffas igår!!!!
  Kram från Kusinen

 4. Moster

  Jag har facebook och jag gillar det helt enkelt! Känns inte som att jag behöver försvara det. Har tid och tycker det är kul!

 5. Helena Nilsson Springare

  Svar till Helén (2010-11-02 11:21)
  Haha.. jaa, jag vet.. men det måste ju tyda på att de som ”skyller ifrån sig” någonstans ändå verkar tycka att det inte är riktigt ok att vara onlajn så pass mycket? 😀 Hör av dig nån dag om du och bebben vill träffas! Kram

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till jimpa hoffa (2010-11-02 12:56)
  Men ÄLSKLING!! *förvånad* Har du kommenterat i min blogg? Första gången tror jag minsann 😉 Åh vad jag längtar efter dig. Ses imorrn. Saknar och älskar dig *puss*

 7. Helena Nilsson Springare

  Svar till Ako (2010-11-02 17:54)
  Ja, det var så himla trevligt att träffas igår. Vi måste verkligen passa på när vi är här. Ska försöka komma hit inom en snar framtid igen. Freja längtar efter Ella redan. Hälsa henne det!! Stor Kram 🙂 Och lycka till med vägeländet! Ska följa det med spänning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.