Infantilt samhälle?

Jag fick äntligen hem boken och jag läser den med stort intresse. Det känns som att den vore helt obligatorisk till ALLA som skaffar barn! Barnen ska trots allt bli vuxna en dag. Vissa verkar inte fatta det!

Så här står det på baksidan av Carl Hamiltons "Det infantila samhället":

"Barnen får inte längre vara barn utan hetsas till att bli vuxna. Föräldraskapet har tagits över av kompisgäng och en infantil massmediakultur medan de vuxna är upptagna med att leta efter evig ungdom. Resultatet är ett samhälle i sönderfall. Stressjukdomar, missbruk och självmordsförsök bland barn och tonåringar ökar dramatiskt.

Det infantila samhället rör en ödesfråga: Demokratin behöver ansvarskännande medborgare. Men- Vem skall fostra dem?"

LÄS DEN!!

Ingen förälder är perfekt. Men jag tror att den här boken kan ge värdefull kunskap. Om inte annat så kanske du börjar tänka? Och väljer bort sådant som inte är bra för varken dig eller dina barn?

Det är en hel del som är riktigt, riktigt dåligt för ungarna men som alltför många mammor och pappor tycker är jättebra. Man ser det överallt varendaste dag och ju mer man tänker på det, desto mer rädd blir man ju.

Och vem vill leva och såsmåningom bli gammal i ett infantilt samhälle?

Inte jag i alla fall!

 

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Tror alla behöver läsa denna litteratur. Det ökar ens världsbild på många plan. Just nu läser jag en bok om en karl som infiltrerar sig in i HA i USA. Bra men lite svårläst för mig som just nu är inne i en ”inte läsa period”.

  2. Marja Granqvist

    Det är något fel när vuxna inte vill vara vuxna, utan klär sig och beter sig som tonåringar och ska vara kompisar med sina egna barn. Man kan ju hänga med i sin tid utan att bete sig så. Barn och ungdomar blir verkligen villrådiga och vet inte vad som gäller. Johanna var väldigt arg på mig som tonåring, när jag var konsekvent med regler m.m., men hon har tackat mig flera gånger som vuxen för att jag inte var som vissa kompisars morsor.
    Kram

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2010-12-30 19:11)
    Jag håller med dig Marja. Det är så himla synd för INGEN kommer ju undan ålderdom i alla fall. Överhuvdtaget så tror jag att det hänger samman med att ungdom och skönhet hyllas överallt idag, medans åldrande är ”ute” och något som ingen vill veta av. Snedvridet som tusan..
    Ja, det är bra att orka och stå emot när ungarna tycker att man är dum som sätter gränser! Kram

  4. Pingback: Tips i repris | Helena e-lack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.