Viktigare än pengar?

Jag var på ett litet möte igår som handlade om eventuella framtida jobb. Lite spännande och ganska kul eftersom det var de som ringde till mig. Bara en sådan sak är ju bra för ens lilla ego.

Och i vanlig ordning så får man ju lite olika frågor om vem man är, vad man tycker och hur man tänker och lite andra saker som gör att man verkligen får rannsaka sig själv ordentligt.

Jag går alltid till sådana möten helt oförberedd och ställer in mig mentalt på att jag är helt blank i tankar och sinne, vilket innebär att allt som ploppar upp i huvudet när de ställer sina frågor blir så ärligt och sant som det bara går. Även om det kan vara negativa saker.

Till exempel så kan man ju få frågan vad man kan göra bättre, vad man anser är svagheter hos sig själv eller vad det nu kan vara. En liten grej hos mig som jag inte riktigt gillar hos mig själv är att jag är en riktig tidsoptimist och att jag många gånger tar mig vatten över huvudet. Men det är saker som jag jobbar mycket med just nu. Jag håller för fullt på att lära mig att prioritera RÄTT saker och jag kan ärligt säga att jag är på rätt väg vad gäller den saken!

Jag fick också frågan om hur viktigt pengar är. Självklart är pengar viktigt på flera sätt. Man ska ju kunna leva på sin lön. Såklart!

Däremot så tycker jag ju som ni vet att pengar inte är det viktigaste här i livet. Jag själv har inga extravaganta vanor, jag är ingen lyxkonsument, jag skiter i märken och labels, jag konsumerar i princip bara det jag behöver och jag är i det mesta en väldigt nöjd människa.

Pengar är ju ett måste för att man ska kunna leva på rätt sätt i samhället, men det finns mycket annat som vi borde börja uppskatta lika mycket som pengar.. Tid, hälsa, vänner, glädje och kärlek till exempel.

Sådana saker är för mig mycket viktigare än pengar.

En liten guldkant på min vardagliga tillvaro behöver absolut inte ha med pengar att göra.

Det är en ganska skön tanke och jag kände mig nöjd när jag gick därifrån. Oavsett vad de erbjuder mig i framtiden så känner jag mig glad över att ha varit så pass intressant att jag fick komma dit. Och jag känner mig glad över att jag än en gång har fått göra en liten rannsakan i mig själv genom deras frågor. Sådant är bra att få göra då och då oavsett det är en potentiell arbetgivare eller någon annan som ställer frågorna.

Nå, nu ska jag prioritera mig själv en stund. Tända mina ljus, släcka alla lampor och läsa min  nya bok. Huset är alldeles tyst och jag har nästan en timme för mig själv!

Ajlajkitalått!!

Vi ses och hörs!

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Correction Helena, pengar är inget måste, men det är betydligt enklare om man har, åtminstone lite 🙂 Jag tycker som du, det är ett plus i kanten att ens ha fått komma på en intrevju, så något har ju intresserat dom från början, sen vet man ju aldrig hur många som faktislt söker och som kanske passar in lite bättre i slutändan. Ett lycka till från mig, får du då.

  2. Jestja

    Grattis vad roligt :).
    Jag var också på ett sådant möte igår. Undra, undra om det var samma ;).

    Ha en riktigt bra dag
    Ta hand om dig
    Kram J

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-02-02 10:31)
    Tack 🙂 Ja, det är ju alltid kul att få vara ens påtänkt! Får se vad som händer i slutändan. Ju mer jag tänker på det, desto roligare känns det ju faktiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.