Att prioritera rätt….

…är en svår konst för många.

Ibland blir det fel och ibland gör man rätt. De gånger man prioriterar helt fel så kan man gräma sig efteråt, men är det ingen allvarlig skada skedd så går man vidare med vetskapen om hur man ska göra nästa gång!! Om man får en "nästa gång" alltså!

I min prioriteringsordning är samtliga barn i min egen barnaskara nummer ETT, UNO, ONE, UN, YKSI osv… osv…

Det finns inga andra alternativ. Bilen, huset, ekonomin, jobbet eller vad fasiken som helst kommer på lite spridda platser på min priolista.

Själv hamnar jag alltid ganska långt ner. Mår jag dåligt över det? Nope, det gör jag faktiskt inte även om jag såklart önskar att jag  hade liiiite mer fritid och liiiite mer pengar att spendera på mig själv. Men dåligt mår jag inte! Om mina barn är hela, rena, mätta och på ett hyfsat glatt humör så mår ju även jag som morsa ganska bra också. Hur logiskt som helst.

Så länge man har hemmavarande kids så får man vackert räkna med att prioriteras långt ner på priolistan.

Därför gör det ont när vissa morsor och farsor prioriterar så jävla dåligt att man nästan börjar undra varför de är föräldrar.

"En spermie gör ingen farsa"

"En graviditet och en födsel skapar ingen morsa"

Med det vill jag bara säga att varenda jävel kan BLI förälder, men det krävs något mycket speciellt för att VARA det!!

BIG difference!

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Ako

    Hej Kusin

    Du är så klok!! Alltid lika roligt att läsa din blogg, så himla rätt om våra barn det borde ju vara en självklarhet att dom går först! Det är inte kul att se då det inte är så.
    Du kan väl mejla mig nåt så hade vi kunnat ha lite mer kontakt via mejlen????
    Kram
    Ako

  2. Anders

    När man hör och ser hur en del föräldrar hanterar sina barn så kan man nästan tro att de tror barn är ngn slags accessoar som man tar fram när man vill ha ngt käckt att visa upp. Barn innebär stort ansvar och mycket arbete och det önskar man fler blivande föräldrar vore medvetna om.

  3. Sanna

    Tycker man ser exempel på det mest var och varannan dag.Föräldrar som inte borde vara föräldrar, eller som klagar på hur mycket tid deras barn tar, att de inte hinner umgås med vänner eller fara på gymmet eller vad som helst. Men alltså varför skaffade de barn då? För att endast tänka på sig själva? Jisses alltså.

  4. Emilie

    Jo hon är verkligen en kämpe! 🙂
    Det har inte alls varit lätt och det har verkligen påverkat hela familjen. Nu mår hon då mycket bättre. Äter och utvecklas 🙂
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.