Almanackan full av i-landsproblem…

…varendaste dag. HUR i helskotta kan det komma sig?!

Det är möten, bilbesiktningar, tandläkarbesök, läkarbesök, utvecklingssamtal, frisörbesök, hattande än hit och än dit..

*suck*

Jag har även skola och jobb som ska varvas så gott det går och som att inte det vore nog så har jag en stycken sambo och tre barn som vill ha sin lilla del av mammakakan (det vill säga: JAG! Haha..)

Det är lite trist att inte ha så mycket att skriva om just nu. Jag tänker som vanligt för mycket ibland och jag skäms över mina futtiga i-landsproblem som ter sig jobbiga på ett fånigt sätt.

Såg häromdagen en oerhört obehaglig film om kvinnlig könsstympning. Det är så många som ca sextusen små flickor som blir utsatta för detta V-A-R-E-N-D-A dag i världen i vår moderna tid. Fy fabian. Och här gnäller vi över de mest banala saker.

Ibland skäms jag för saker som jag anser vara problem. Jag ska nog ta och tänka om litegrann.

Konstaterar i alla fall att världen är smått galen på en del håll och inte kan jag göra ett skit åt det.

*arg,ledsen och jävla förbannad*

Håll med om att världen ÄR galen när tioåriga små tjejer vill se ut som vuxna porraktriser i i-länderna och de tioåriga småtjejerna i u-länderna könsstympas, (och DÖR i 20 procent av fallen)  gifts bort och tvingas föda barn och skadas för livet.

Näe, det är groteska skillnader på:

problem

och:

PROBLEM

Ja, ni fattar ju var jag vill komma. Jag ska hädanefter försöka vara mer ödmjuk inför livet och allt vad mitt liv kan tänkas erbjuda. Mina barn har hela kroppsdelar och är friska och glada. Vad mer kan jag begära? Vad mer FÅR jag begära?

Nåväl, jag ska inte skriva mer om det här nu. Ikväll kan jag ändå inte lösa några globala orättvisor så jag tar nog och lägger mig istället.

Godnatt och sov gott alla!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag har sett ett liknande program för flera år sedan, vet ärligt talat inte om jag skulle fixa att se det idag. Jag tycker att det är så fruktansvärt, hemskt, och allt det där går över huvudet på mig, jag begriper det inte. En sån gång är man glad åt vart man bor, vem man är och vad man har. Ha det gott!

 2. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-04 13:43)
  Det var nog bland det värsta jag sett 🙁 En riktig skräckfilm med verklighet så brutal så man knappt kunde andas! Ja, nog är man glad att vi inte har sådana fasoner här var vi bor!

 3. Sanna

  Ja fy fan alltså, jag får ont i magen så fort jag tänker på det. Egentligen vill jag ha ett helt eget land dit alla stackars sargade själar kan komma och leva ett bättre liv :/

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Sanna (2011-05-07 00:04)
  Ja och så undrar man ju hur dylika saker kan uppstå… vem har egentligen rätten att skära bort någons kroppsdelar liksom? Nä fy, det är så galet allting 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.