Trosorna syns ju för….

…FANKEN!!

Jaja… ni som är under sexton-sjutton plus minus hit o dit *himlar med ögonen* kanske inte ska läsa detta?!

Men vad i H-vete är det med tjejer som går omkring med endast nylonstrumpbyxor på sig? Gärna trasiga också.

Igår såg jag en tjej på åtta, nio bast som skyltade med sina storblommiga kapp-ahltrosor under ett par vita nylonstrumpisar. Hon var med sin mamma. (!?)

Moraltanten i mig ville gärna fråga mamman varför hon lät sin lilla flicka flasha med sina småbyxor på allmän plats och kanske hunnit hetsat upp både en och annan äckelgubbe (Jorå, äckelgubbarna kan vara allt mellan 14 och 100 år så att ni vet!) men naturligtvis så frågade jag INTE mamman det utan konstaterade bara helt krasst än en gång att… världen är galen tamefan! 

*muttrar*

Jag tycker det är sjukt fult och dessutom måste det ju vara ganska opraktiskt och sen kan jag tycka att det inte ÄR så jäkla konstigt i detta översexualiserade samhälle att folk för längesedan slutat reagera på att tjejer i alla åldrar flashar med sina trosor.

Det betyder ju att de som INTE reagerar är lika jäkla avtrubbade och tycker att i princip VAD som helst är ok.

Jag mår illa när trettonåriga småtjejer står utanför McDonalds i stan, halvnakna och skitiga med en tjuga på fickan som de ska omvandla till ett par cig och pratar om "peddosmajl" och hur man lättast snor smink på Åhléns och vem som kan fixa cig och vems morsa som är mest dum i huvudet…

Och jag VET… att den morsa som är mest DUM i huvudet av alla morsor är jag!!

För att jag bryr mig!!

Och för att jag tycker att det är sjukt att visa sina trosor för ALLA!

Som avslutande moraltantsfras så vill jag bara säga följande: Visst vet du som förälder att om du låter dina halvfjortisar bli "vuxna" i förtid så kommer de att vara så utbrända när de väl förväntas BLI vuxna och du kommer antagligen att ha en vuxen hemmaboende hos dig som inte orkar med allt vad vuxenvärlden innebär. Så gör dig själv en tjänst och håll ditt barn från vuxenvärlden så länge det går.

För när barndomen är slut så kommer den aldrig åter!

Kom ihåg det!!

 

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. tiger

    Bra rutet!

    Tänk om fler vuxna kunde ta ansvar och låta barn vara barn. Jag blir så förbannad när jag ser hur mycket lolitakläder det finns för barn, att barn sexualiseras redan som små och att vuxenvärlden inte verkar bry sig. Det här är också ett ämne jag skulle kunna debattera i all oändlighet, men nu är jag för upprörd och ska låta bli tangenterna.

    ps.Verkar som att vi är på gång idag, haha.

  2. Marja Granqvist

    Så bra skrivet! Jag blir också lätt orolig när jag ser fjortisarna i tunna tights och en tröja som nätt och jämt skyler könet om de drar tillräckligt mycket i den. Måste vara obekvämt att hela tiden stå och dra i tröjan. Och kallt på vintern. Är föräldrarna helt blinda, eller?
    Kram

  3. Sanna

    Åssså envisas de med att klä sig som om det vore sommar ute fast det blir kallare och kallare. Då står de och huttrar och fryser arslet av sig fast de egentligen vill ha på sig ett par varma gosiga byxor, men nej det går inte, man måste ju va snyggast i stan, och tydligen är man det med minst kläder på sig? Eller? Jisses!

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till tiger (2011-11-03 20:33)
    Haha.. jaa.. ibland blir jag bara gaaalen på allt knas. Just det där med att barn inte ska vara barn utan allt finns i miniatyr.. Så sjukt egentligen för det formar ju bara vuxna som alltför snabbt kastats in i vuxenvärlden till följd att de inte klarar av den. Sorgligt!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2011-11-03 21:45)
    Jag blev då otroligt förvånad när jag såg den där mamman och den lilla flickan.. för när det gäller fjortisarna så kan de ju byta kläder eller ta av sig kläderna hos en kompis.

    När jag var fjortis så var det trasiga jeans och för stora gympadojjer som gällde. Visst, det var ingen vacker syn men vi var i alla fall inte så där översexualiserade som barn blir tidigt idag 🙁 Kram på dig Marja!

  6. Anders

    Skönt att det i alla fall finns några vuxna som bryr sig när barn och ungdomar är för lättklädda. Att de unga klär sig på det viset är väl i viss mån begripligt. Att vi vuxna tillåter det är däremot svårare att förstå. Kanske det dagens konflikträdsla som gör att låt-gå-mentaliteten är vanligare? Eller?

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2011-11-04 17:28)
    Jag tror det.. eller så har även de vuxna fått sina hjärnor invaderade av den översexualiteten som råder.. Man kan ju köpa högklackat för bebisar, stringtrosor till femåringen och bh med bygel till småbarn och rent allmänt så finns ju allt i miniatyr till barnen. Inte ok tycker jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.